Головне

Українець Алтухов був близький до медалі ЧС

09.08.2014 12:17 178 0

У суботу, 9 серпня, в перший день фінальних заїздів на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное в Москві, українські спортсмени медалей не завоювали.

Ближче за інших співвітчизників до нагороди був український каноїст Павло Алтухов, якому лише 18 років.

На заключних 250 м кілометрової дистанції він склав серйозну конкуренцію Аттілу Вайде з Угорщини, але все ж поступився майбутньому бронзовому призеру 0,312 секунди і залишився четвертим.

Чемпіоном світу у цій дисципліні став німець Себастьян Брендель, срібло - у чеха Мартіна Фукси.

Серед претендентів на медалі в заїзді каное-четвірок на 1000 м були українці Денис Коваленко, Ельнір Ахадов, Дмитро Янчук і Тарас Міщук, які в липні на чемпіонаті Європи в Бранденбурзі (Німеччина) завоювали бронзову медаль.

У Москві суперниками наших спортсменів по фіналу теж були одні лише європейські збірні, за винятком Узбекистану. Між тим, вже після половини дистанції представники України безнадійно відстали від усіх суперників, у підсумку ще й отримавши дискваліфікацію.

Перемогу тут здобули росіяни, другими були білоруси, збірна Угорщини замкнула трійку призерів, пише xsport.ua.

Українські веслувальники виступили ще в двох запливах. Так, Дмитро Янчук і Тарас Міщук зайняли сьоме місце в каное-двійці на 500 м. А байдарочниця Світлана Римкевич була дев'ятою на 1000 м.

Ввечері відбудуться ще три фінали в рамках чемпіонату світу - на великих дистанціях 5000 м.

Зокрема, виступить на каное і віце-чемпіон Європи-2014 Едуард Шеметило.

Коментарі ()