Головне

Україна перемогла Болгарію в рамках підготовки до чемпіонату Європи

Українська команда з рахунком 3:2 перемогла команду Болгарії
02.03.2020 11:40 2153 0
Україна перемогла Болгарію в рамках підготовки до чемпіонату Європи

Українська команда з рахунком 3:2 перемогла команду Болгарії у товариському матчі з бадмінтону. Зустріч відбулася в рамках підготовки до цьогорічного чемпіонату Європи, який вперше відбудеться в Україні 21-26 квітня.

У такий спосіб федерація зробила ще один важливий крок для популяризації бадмінтону серед українців, зокрема, киян, які матимуть змогу у Київському Палаці спорту спостерігати за перебігом матчів чемпіонату. 

Гігантський торговельний центр Lavina Mall у вихідні є одним із найбільш людних місць столиці. 1 березня його хол перетворився на спортивну арену. Тут відбувся матч команд України та Болгарії з бадмінтону – напружений спортивний двобій та яскраве спортивне шоу водночас.  Україна виступила своїм сильним складом: Марія Улітіна – перша ракетка України серед жінок, Анастасія Прозорова – срібна призерка Юнацьких Олімпійських Ігор, Валерій Атращенков – багаторазовий Чемпіон України, Данило Боснюк, Валерія Рудакова, Михайло Махновський та Гліб Бекетов.

 "2020 рік – особливий для усіх українських любителів бадмінтону, професійних бадмінтоністів та Федерації бадмінтону України. Вперше в історії Україна прийматиме чемпіонат Європи з бадмінтону. Сьогоднішній матч – демонстрація високого рівня готовності нашої команди і наших організаційних можливостей", - сказав президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров на урочистому відкритті турніру. 

Спеціальний зірковий гість – співачка і композитор Tarabarova закликала усіх українців підтримати нашу збірну на чемпіонаті Європи в Києві і вболівати за них на Олімпійських Іграх, які пройдуть влітку в Токіо. "Те, що чемпіонат Європи з бадмінтону вперше в історії нашої країни відбувається в Україні – це привід пишатися. А я завжди там, де привід для гордості за нашу країну. Бажаю нашим спортсменам літати як на крилах і завжди тільки перемагати", - сказала Tarabarova.

Українська команда отримала три впевнені перемоги - у жіночій одиночній, жіночій парній та змішаній парній категоріях. Успіхом болгарської команди закінчилися зустрічі у чоловічій одиночній та парній категоріях.  

Чемпіонат Європи з бадмінтону є найпрестижнішим турніром з бадмінтону в Європі, участь у якому щороку беруть 288 найкращих спортсменів континенту. Традиційно чемпіонат визначає найкращих гравців року в жіночій та чоловічій одиночній категоріях, парних та змішаній парній категорії.  Чемпіонат у Києві стане вирішальним змаганням у відборі на майбутню Олімпіаду в Токіо.

 

Коментарі ()