Головне

Головного лікаря Мінспорту підозрюють у розтраті 8 мільйонів гривень

Чиновники закупили сумнівні медпрепарати
23.08.2019 17:26 1528
Головного лікаря Мінспорту підозрюють у розтраті 8 мільйонів гривень

Джерело - СБУ.

Чиновники від спорту організували протиправний механізм для розкрадання бюджетних коштів при закупівлі лікарських засобів та медичних препаратів для потреб національних збірних команд України.

Про це повдіомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці держустанови "Управління збірних команд та проведення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення", яка перебуває у сфері управління Міністерства молоді та спорту України, у порушення вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад 8 мільйонів гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, задокументовано, що закуплена продукція взагалі не відноситься до лікарських засобів. До того ж частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом лікарських медичних препаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі.

Через дії посадовців державному бюджету України завдано збитки на більше ніж 8 мільйонів гривень та поставлено під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд у зв’язку із відсутністю допінг контролю продукції. Наразі головному лікарю Міністерства молоді та спорту України оголошено про підозру у скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, задіяних у протиправному механізмі, та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Операція проводилась Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Київською місцевою прокуратурою №7.

Нагадаємо, Шахтар відмовився використовувати емблему титульного спонсора УПЛ.