Головне

Депутата Держдуми Росії позбавили золота Олімпіади за допінг

Брат українського олімпійського чемпіона позбавлений медалі
24.07.2019 15:32 2861 0
Депутата Держдуми Росії позбавили золота Олімпіади за допінг

Депутат Держдуми Росії борець Артур Таймазов попався на застосуванні заборонених препаратів і залишився без золота Олімпіади-2012.

Так вирішив Міжнародний олімпійський комітет, повдіомляє espreso.tv.

МОК підтвердив, що Таймазов позбавлений золота Олімпійських ігор 2012 року з причини виявлення в його допінг-пробі слідів анаболічного стероїду турінабола. У 2017 році у Таймазова через провалений допінг-тест на турінабол і станозолол відібрали золото Олімпіади-2008 в Пекіні. Таймазову як і раніше належить олімпійське золото Ігор 2004 року в Афінах. Також колишній борець залишається дворазовим чемпіоном світу (2003, 2006).

Таймазов протягом своєї спортивної кар'єри виступав під прапором Узбекистану. Після відходу на пенсію борець з допінгових минулим подався в політику і пройшов до Державної Думи Росії від партії "Єдина Росія". Артур Таймазов категорично не приймає рішення МОК і як і раніше вважає себе триразовим олімпійським чемпіоном.

Артур Таймазов - молодший брат Тимура Таймазова, олімпійського чемпіона з важкої аталетики, який виступав за Україну та виграв золото у 1996 році.

Нагадаємо, у індивідуальний першості Ольга Харлан виборола золото, яке стало 6-м в її кар'єрі.

А напередодні, чоловіча команда шпажистів зупинилася за крок від золота, поступившись у фіналі фавориту змагань збірній Франції.

Коментарі ()