Головне

Степанець: Сподіваємося новачки швидко увійдуть у нашу гру

Підготовка команди розпочалася
18.07.2019 21:05 1347 0
Степанець: Сподіваємося новачки швидко увійдуть у нашу гру
Гравці Мотора вийшли з відпустки і приступили до підготовки до нового сезону.
 
Про новачків Мотора і планах на підготовку розповів головний тренер Микола Степанець.
 
- У Мотор прийшли четверо напівсередніх - Жуков, Вуйович, Яанімаа, Гурин та розігруючий Паровінчак. Посилити задню лінію було головним завданням на міжсезоння?
Так, нам потрібно було підсилити задню лінію, оскільки нам доведеться участь в Лізі чемпіонів і сеха-Лізі. У минулому сезоні багато грали Борис Пухівський і Айденас Малашінскас. Але у нас повинна бути заміна, щоб зменшити навантаження на них.
 
- Станіслав Жуков два роки відіграв у Бундеслізі. Його повернення стало одним з головних подій міжсезоння. Як проходили переговори?
Виступаючи в нашому клубі, він виріс як гравець. Зараз Жуков знаходиться в дуже хорошому гандбольному віці, він пограв в Німеччині, в кращій лізі Європи, і має ще більше досвіду. Він українець і має дуже гарні людські якості. Ми знаємо його ставлення до справи, його дисципліну. Тому вже протягом сезону з ним велися переговори і, природно, роль зіграло те, що Гуммерсбах не зміг втриматися в Бундеслізі.
 
- Можливість переглянути Жукова у вас була в тому числі в збірній України. Як його змінили два роки виступів у німецькому чемпіонаті?
- У Гуммерсбасі у нього завжди було багато ігрового часу. Я бачу, що він став ще більш впевненим у власних силах, в його грі додалося мощі, він здатний вести гру.
 
- З німецького чемпіонату в Мотор прийшов і естонський правий напівсередній Денер Яанімаа. Чим він звернув на себе увагу?
- Останній сезон він відіграв за ТУС Н-Люббеке. Незважаючи на порівняно невисокий зріст він володіє хорошим потужним стрибком. У нього великий досвід, він виступав з Кіль, Мельзунген. Нам потрібно було обов'язково посилювати позиції правого напівсереднього, оскільки після переходу Пачковськи в "Веспрем" у нас залишався тільки Влад Донцов.
 
- Які очікування у Мотора від чорногорського лівого напівсередньої Стевана Вуйовича?
- Його гру ми виділи в матчах нашої відбірної групи на чемпіонат Європи-2020. Ми довго спостерігали за ним. Це потужний гравець, представник югославської школи. Ми звертали на це увагу, особливо по грі в захисті. В обороні він може грати на позиції другого, а в деяких випадках і центрального захисника.
 
- Наскільки складно буде боротися за місце в складі молоді - Владиславу Паровінчаку і Едуарду Кравченко з ЗНТУ-ЗАБ, а також Ігорю Гуріну, який прийшов з Донбасу?
- Все залежить від них. Ми бачимо, що вони можуть стати гравцями високого рівня. Паровінчака ми підключали і в минулому сезоні. Молодий хлопець, кандидат в національну збірну, може стати хорошим розігруючим. Гурин - високий гравець з дуже хорошою самовіддачею і великим бажанням грати. У нього хороші дані. В Україні не так багато лівих напівсередніх, тому ми звернули на нього увагу.
 
- Як спланована підготовка команди до сезону?
- 20-го числа вилітаємо на збір до Хорватії, де будемо працювати над загально-фізичною підготовкою. Повернемося в Запоріжжі 3-го серпня, а 8-го серпня вирушимо на збір - до Словенії. Там проведемо 10 днів і зіграємо п'ять контрольних матчів, в тому числі з Загребом" і Гореньє, Марібор. А з 22 по 24 серпня Мотор виступить на домашньому Кубку Дніпра, де нашими суперниками стануть данський ГОГ, польська Вісла Плоцьк і білоруський"СКА-Мінськ.
Коментарі ()