Головне

Черговий допінг-скандал: причетні двоє українців

16.08.2018 21:21 2350 0
Черговий допінг-скандал: причетні двоє українців

Джерело - Xsport.

Українські спортсмени Назар Коваленко та Ігор Главан тимчасово відсторонені від участі в змаганнях зі спортивної ходьби через підозри в порушенні антидопінгових правил.

Про це повідомляє Xsport з посиланням на La Marcia.

Покарання Коваленка починається з березня 2017 року. Воно пов'язане з підозрілими показниками в біологічному паспорті легкоатлета.

Відсторонення Главан починається з грудня 2017-го. У пробі нашого спортсмена були виявлені сліди забороненого препарату.

Коваленко - срібний призер Кубка Європи-2013 у командному заліку і володар золота Універсіади-2015 у командній першості. На Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро в 2016 році на дистанції 20 км він показав 40-й результат, а на Іграх в Лондоні в 2012-му в цій же дисципліні став 27-м.

Главан - срібний призер чемпіонату світу 2016 року на дистанції 50 км (отримав медаль після дискваліфікації Алекса Шварцера), володар срібла Кубка Європи зі спортивної ходьби-2017. Виступав на Олімпіадах в Лондоні та Ріо. Також Ігор утримує національний рекорд зі спортивної ходьби на 50 км.

Раніше, в квітні цього року, ще одного українського спортсмена Руслана Дмитренко виключили зі збірної через аномальні показники біопаспорта.

Зараз всі спортсмени чекають на рішення Національного антидопінгового агентства України.

Відзначимо, що Коваленко підозрювався у вживанні заборонених препаратів 2016 року. Тоді в його організмі виявили мельдоній, проте пізніше спортсмену вдалося довести, що він вживав препарат до того, як його заборонили.

 

Коментарі ()