Головне

Відомий український атлет відмовився від важливих змагань через підозри з боку WADA

28.04.2018 11:41 2259 0
Руслан Дмитренко / facebook Руслана Дмитренка

Рекордсмена України зі спортивної ходьби на 20 км Руслана Дмитренка Всесвітня антидопінгова агенція (WADA) підозрює у порушенні антидопінгових правил.

Про це написав у Facebook сам спортсмен.

"Ми, переможець Кубка світу-2014 і рекордсмен України зі спортивної ходьби на 20 км Руслан Дмитренко та мій особистий тренер Денис Тобіас, звертаємося до Вас з офіційним зверненням, котре може і навіть повинне бути оприлюднене для уникнення будь-яких подальших пліток та непорозумінь", - йдеться в повідомленні.

"В четвер, 26 квітня 2018 року, за тиждень до вильоту на командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби до Тайцану, ми отримали повідомлення від ВАДА, у якому йдеться про підозру у порушенні антидопінгових правил. На даний момент нам лише відомо, що підозра базується на невідповідності даних, що протягом років фіксувалися у паспорті крові Руслана Дмитренка", - продовжив легкоатлет.

"Для нас обох це повідомлення стало справжнім шоком. Дуже боляче отримувати подібні листи, коли ти впродовж багатьох років чесно готуєшся до всіх змагань, віддаєш левову частику свого життя тренуванням і спорту", - наголосив Руслан.

"Підозра – ще не є звинуваченням і кінцевим вироком. Тим не менш, ми прийняли принципове рішення відмовитися від участі у командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби", - написав Дмитренко.

Нагадаємо, що Руслана Дмитренка було визнано найкращим легкоатлетом України січня 2017 року.

 
Коментарі ()