Головне

Начальник Укрспортзабезпечення розповів про факти корупції в Міністерстві молоді та спорту

07.03.2018 09:19 1194 0
Тарас Сириця

Начальник державної установи Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів Укрспортзабезпечення Тарас Сириця розповів про зловживання владою в Міністерстві молоді та спорту.

Про це він розповів на прес-конференці, повідомляє ua1.

"Майже відразу після призначення мені почали надходити некоректні доручення від керівництва, зокрема від першого заступника міністра Ігоря Гоцула. Саме наприкінці 2015 року здійснено закупівлю легкоатлетичного обладнання. Саме тоді в тендері перемогла якась із структур, пов'язана з першим заступником", - сказав Сириця.

За словами Сириці, Гоцул переконував його прийняти раніше вже використане обладнання як нове.

Також Сириця розповів про зловживання фірми Віва-атлетика, яка виграла тендер і яку очолює той же Гоцул. Ця фірма поставила обладнання не в повній комплекції. Сириця відмовився приймати його, після чого фірма подала на нього позов до суду, який постановив, щоб Укрспортзабезпечення відшкодувала 3,5 мільйона гривень.

Це не остання схема. За його словами, кошти, які виділяються на проведення навчально-тренувальних зборів, згодом виявляються виділеними на заходи, які вже відбулися або в неіснуючому місці.

Сириця підготував звернення до президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про те, що в Укрспортзабезпеченні не дозволяють захищати державні інтереси при закупівлях спортивного обладнання.

Нагадаємо, що міністр молоді та спорту опублікував державні витрати на інвентар для олімпійців та звинуватив ЗМІ в брехні.

Коментарі ()