Головне

Росія не може без допінгу: в Англії зробили гучну заяву після важливого дослідження

04.02.2018 12:41 2272 0
 Алєксандр Лєгков був позбавлений золота Сочі-2014/sport-express.ru

Значна кількість медалей на чемпіонатах світу та Олімпійських іграх у період з 2001 по 2010 рік були завойовані російськими лижниками, які використовували заборонені препарати. 

Мова йде про приблизно 60 нагород, пише британське видання Sunday Times

Видання разом із каналом ARD отримало доступ до бази даних біля 10 тисяч зразків крові понад 2000 лижників. 

Повідомляється, що сотні із цих спортсменів, незважаючи на аномальні проби, змогли уникнути покарання. У підсумку підозру викликали 290 проб.

При цьому Росія лідирує за кількістю лижників з аномальними показниками - 34 відсотки. На думку експертів, близько 60 медалей були завойовані росіянами з аномальними показниками крові. 

Підозрілі аналізи належать спортсменам, які з 2001 по 2010 рік завоювали близько третини всіх медалей Олімпіад та чемпіонатів світу. З них 91 медаль - золоті. Багато спортсменів з отриманої бази даних досі виступають на змаганнях.

Як пише видання, спортсмени в основному вдавалися до двох типів порушень (в 254 випадках) - ін'єкціям еритропоетину або переливання власної крові, зданої раніше.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний спортивний арбітраж виправдав частину російських спортсменів, яких було дискваліфіковано через гучний допінговий скандал.

Коментарі ()