Головне

Ще один російський спортсмен може втратити медаль Сочі-2014

13.11.2017 19:07 1280 0
 Ольга Зайцева. Фото: sport-express.ru

Російська біатлоністка Ольга Зайцева отримала звинувачення від МОК щодо маніпуляцій із допінг-пробами на зимових Іграх 2014 року.

Таким чином, вона може бути позбавлена срібної медалі, яку завоювала в Сочі.

Про це повідомляє російське видання sport-express.ru.

За інформацією ЗМІ, звинувачення ґрунтуються на інформації, яку було отримано під час тотальної перевірки проб, зданих росіянами на Іграх у Сочі. 

Так, експерти МОК виявили на пробах Зайцевої подряпини. За версією МОК, це може свідчити про те, що проби розкривалися і з ними проводилися маніпуляції із заміни "брудної" сечі на "чисту".

Зайцева, яка має в своєму активі два олімпійських золота (Турина та Ванкувера - ред.) постане перед комісією МОК під керівництвом Денніса Освальда приблизно в кінці листопада.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх в Сочі Ольга виграла срібну нагороду в складі естафети. Дві її партнерки по команді - Ольга Вілухіна і Яна Романова - також отримали звинувачення в маніпуляціях з пробами і вже були вислухані комісією Освальда 13 листопада. 

Нагадаємо, WADA отримала нові серйозні докази щодо російської системи вживання допінгу спортсменами під час та перед Сочі-2014.

Також на початку листопада стало відомо, що російського лижника Алєксандра Лєгкова було дискваліфіковано пожиттєво за вживання допінгу. А згодом у Росії забрали ще дві медалі Сочі-2014.

Коментарі ()