Головне

Заступник міністра: Мінмолодьспорту не має боргів перед Анною та Марією Музичук

13.11.2017 18:49 1103 0
 Ярослав Войтович. Фото: Мінмолодьспорту

Українським шахісткам Марії та Анні Музичук було виплачено усі передбачені призові. 

Таку заяву зробив заступник міністра молоді та спорту Ярослав Войтович. 

За словами чиновника, мова йде як про призові кошти за титул чемпіонки світу, який у 2015 році здобула Марія Музичук. 

"Не відповідає дійсності інформація, що Міністерство молоді та спорту, нібито, має борг перед Марією Музичук за проведення матчу за звання Чемпіонки світу-2016 з шахів, який відбувся у Львові", - заявив Войтович. 

Заступник міністра підкреслив, що призові за ці змагання виплачував оргкомітет, а не міністерство. До його складу входила мерія Львова, Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ), а також Федерація шахів України. 

60 відсотків призового фонду, а саме 120 тисяч євро, мала отримати пережниця - китаянка Хоу Іфань, а 80 тисяч - українка.

Що стосується зобов'язань міністерства, то 50 тисяч гривень за перемогу на ЧС згідно із наказом КМУ отримала Марія Музичук та її батько, який виконує обов'язки особистого тренера спортсменки.

"Мінмолодьспорту завжди відкрите до діалогу зі спортсменами та тренерами штатних збірних команд України з усіх видів спорту. Запрошуємо команду Марії та Ганни Музичук на особисту зустріч з керівництвом відомства та будемо раді обговорити всі поточні питання", - резюмував Ярослав Войтович.

Раніше мати шахісток заявила, що Марія Музичук пропустила командний чемпіонат Європи через борги міністерства молоді та спорту.

Коментарі ()