Головне

Росіяни влаштували скандал через нічию України та Азербайджана на ЧЄ

07.11.2017 16:11 1625 0

Російські гросмейстери Грищук і Непомнящий після завершення командного чемпіонату Європи з шахів серед чоловіків виступили зі звинуваченнями на адресу збірних України і Азербайджану в договірній нічиїй.

Нагадаємо, що чоловіча збірна України завоювала бронзу ЧЄ-2017.

Саме нічия в матчі проти Азербайджану гарантувала Україні бронзові медалі змагань. Після декількох годин напруженої боротьби партії Криворучко-Раджабов і Кузубов-Мамедов завершились внічию.

Наш Павло Ельянов мав кращі шанси проти Шахріяра Мамед'ярова. Водночас азербайджанець Найдіч мав незначну перевагу у грі з екс-чемпіоном світу за версією ФІДЕ Пономарьовим.

Як видно на відео, капітани команд Азербайджану (Ельтадж Сафарлі) і України (Олександр Сулипа) переговорили між собою, потисли руки і потім підійшли до судді. Майже одразу після цього в обох партіях було зафіксовано нічию. Матч таким чином закінчився з рахунком 2:2.

Слід відзначити, що у командних змаганнях з шахів не рідкість, коли капітани команд домовляються про нічию у матчі. А головний суддя змагань не підтвердив неоднозначні звинувачення представників збірної Росії.

Коментарі ()