Головне

МОК високо оцінив ймовірність нових санкцій проти РФ у зв'язку з використанням допінгу

26.04.2017 18:26 1329 0

Міжнародний олімпійський комітет вважає за можливе введення нових санкцій відносно РФ у зв'язку з використанням допінгу в російському спорті.

Про це гендиректор МОК Крістоф де Кеппер заявив в середу, 26 квітня, на слуханнях комітету бундестагу ФРН у справах спорту, пише dw.com.

Засідання, присвячене наслідкам публікації двох частин доповіді Річарда Макларена, пройшло за участю самого канадського юриста, а також співробітників МОК і директора європейського регіонального відділення Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) Бенджаміна Коена, який за сумісництвом відповідає за взаємодію з міжнародними федераціями WADA.

"Імовірність того, що будуть подальші санкції, дуже висока", - заявив де Кеппер.

При цьому він підкреслив, що остаточне рішення про доцільність нових обмежувальних заходів відносно російських спортсменів буде прийнято після того, як дві сформовані влітку 2016 року комісії, розслідують звинувачення, висунуті в доповіді Макларена, і "зроблять відповідні висновки".

Йдеться про робочу групу під керівництвом Деніса Освальда, що розслідує підозри щодо застосування заборонених речовин окремими російськими спортсменами.

В її завдання входить вивчити проби всіх російських учасників зимової Олімпіади 2014 року в Сочі, літніх Ігор в Пекіні в 2008 році і в Лондоні в 2012 році.

Друга комісія на чолі з швейцарцем Самуелем Шмідом, розслідує ситуацію з ймовірними систематичними маніпуляціями з допінг-пробами в Росії.

Де Кеппер підкреслив, що "в результаті цих процедур очікує ряд структурних змін" в російських антидопінгових механізмах.

"Щонайменше, ми можемо констатувати, що російська сторона "визнає наявність проблеми", підкреслив гендиректор МОК.

"Це вже щось, оскільки до отримання нами цього визнання пройшло чимало часу", - додав він.

Раніше повідомлялося, що виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) схвалив рішення виділити додатково один мільйон доларів на повторний аналіз допінг-проб з Олімпійських ігор 2014 року у Сочі.

Як відомо, глава Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) Крейг Ріді закликав Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прийняти рішення про заборону участі Росії в зимових Олімпійських іграх 2018 року "в максимально короткі терміни".

Раніше повідомлялося, що міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення продовжити санкції щодо Росії, введені через допінговий скандал.

Додамо, що призидент РФ Путін визнав факт допінгу в Росії і назвав "шахраями" інформаторів ВАДА.

Раніше повідомлялося, що президент МОК Томас Бах не гарантував Росії участь в ОІ-2018 року.

Пізніше у ВАДА заявили, що вважають недостатніми докази у доповіді Макларена про допінг у Росії.

Коментарі ()