Головне

IPC відхилив заклик про допуск спортсменів Росії до відбору на Паралімпіаду-2018

10.03.2017 14:21 479 0

Керівництво Міжнародного паралімпійського комітету (IPC) відхилило пропозицію російських парламентаріїв про допуск російських спортсменів до кваліфікаційних змагань Паралімпіади-2018.

Про це повідомив віце-президент Паралімпійського комітету Росії Олєг Смолін.

У п'ятницю, 10 березня, у Бонні відбулася зустріч російських депутатів з керівництвом IPC.

"Зустріч пройшла у напруженій дружній обстановці та тривала близько двох годин. Ключові питання, які піднімала російська делегація, полягали у наступному: або допустити російських спортсменів до кваліфікаційних змагання, за винятком тих, хто потрапив у доповідь Макларена, або піти по лінії Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) і хоча б дозволити російським спортсменам брати участь вукваліфікації під нейтральним прапором", - сказав він.

"Обидві ключові пропозиції були відкинуті", - цитує Смоліна "РИА Новости".

IPC у серпні минулого року, на підставі доповіді голови незалежної комісії Міжнародного антидопінгового агентства (WADA) Річарда Макларена про допінг у російському спорті, прийняв рішення про відсторонення росіян від Паралімпіади-2016 і позбавлення ПКР членства в організації.

Згодом IPC також відхилив пропозицію ПКР дозволити росіянам брати участь у кваліфікаційних змаганнях до Паралімпійських ігор-2018 у Пхенчхані навіть при конкретних гарантіях.

У Британії вимагають відсторонити збірну Росії від Олімпіади-2018.

 
Коментарі ()