Головне

Посольство України в Іспанії виступило на захист Зозулі

03.02.2017 14:11 733 0

Посольство України в Іспанії висловлює глибоку стурбованість з приводу необґрунтованих звинувачень проти футболіста збірної України, нинішнього гравця іспанського клубу Реал Бетіс Роман Зозулі.

Як ідеться у прес-релізі посольства, посольство наголошує на необґрунтованості звинувачень у "нацизмі", що пролунали на адресу футболіста від іспанських вболівальників.

"Ми дуже пишаємося такими мужніми та патріотичними людьми як Роман. З цієї причини ми вважаємо несправедливими звинувачення стосовно нашого співвітчизника, який захищає свою країну. Кілька осіб не можуть вплинути на розвиток професійного футболіста. З цієї причини ми вважаємо, що Зозуля повинен відновити своє право на професійну діяльність", - зазначається у зверненні.

У посольстві України нагадують іспанській громадськості, що насьогодні Україна захищається від агресії Російської Федерації, яка розпочала гібридну війну, анексувавши Крим та розпочавши агресію на Донбасі.

"Зозуля - це один з патріотів України, який підтримує армію свого народу у його боротьбі з агресором за територіальну цілісність нашої країни", - наголосили у посольстві.

Як зазначає "Європейська правда", у соцмережі Twitter запустили флешмоб #ProudOfZozulya - на підтримку футболіста.

Нагадаємо, футболісти Бетіса всі разом зібралися та написали звернення, у якому повністю підтримали українця.

Окрім того, була інформація, що Райо Вальєкано запропонував Зозулі повернутися в клуб.

 
Коментарі ()