Головне

Прокуратура підозрює підрядника НСК Олімпійський у несплаті 5 млн гривень податків

23.01.2017 15:44 642 0

Прокуратурою міста Києва у межах розслідування резонансних кримінальних проваджень за фактами розкрадання державних коштів під час Євро-2012 повідомлено про підозру колишньому директору підприємства "Спецпостач" міжнародного благодійного фонду "Безпека країни".

Про це йдеться у заяві прес-служби прокуратури міста Києва.

"Встановлено, що очолюване підозрюваним підприємство у 2011-2012 роках згідно з укладеними угодами займалося закупівлею та встановленням крісел для головної спортивної арени столиці.

Однак, як вбачається з матеріалів кримінального провадження, під час проведення фінансових операцій директор товариства, використовуючи документи фіктивних підприємств, умисно ухилився від сплати до державного бюджету майже 5 млн грн. податків.

Дії підрядника кваліфіковано за ч. 3 ст. 212, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України. За результатами розслідування слідчими прокуратури йому повідомлено про підозру та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває", - йдеться у зверненні.

Додається, що за вказівкою генерального прокурора України Юрія Луценка столичною прокуратурою поновлено й активізовано розслідування у кримінальних провадженнях за фактами розкрадання коштів під час проведення Євро-2012.

Нагадаємо, під час підготовки до Євро-2012 лише у Львові "зникли" понад 9 мільйонів гривень.

Свого часу Кабмін просив 417 мільйонів грн для ліквідації боргів після Євро-2012.

Коментарі ()