Головне

Чемпіон Паралімпіади: Після окупації Криму у нас забрали найсвятіше – центр з підготовки в Євпаторії

23.09.2016 12:32 658 0

Чемпіон Паралімпіади в Ріо Тарас Дутко заявив, що свій успіх на Паралімпіаді українці присвятили бійцям АТО.

"Надихає, що у далекому Ріо український прапор піднімався 117 разів, 41 раз грав гімн України. Від імені спортсменів звертаюся до керівництва нашої країни. Хочу, щоб ви побачили і почули нашого наставника – президента Паралімпійського комітету України Валерія Михайловича Сушкевича. Зараз в Україні залишається багато людей, які потребують негайної допомоги.

Це лікування, протезування і так далі. Потрібна ця допомога учасникам АТО, які повернулися із зони бойових дій у важкому стані. Від імені всієї нашої команди хочу сказати, що свій успіх ми присвячуємо воїнам АТО.

На жаль, не вистачає штатних одиниць для спортсменів. Для чемпіонів світу, Європи та Паралімпійських ігор не вистачає президентських стипендій, які гарантовані державою. Я звертаюся з проханням – налагодьте цю справу.

Після окупації Криму у нас забрали найголовніше, найсвятіше – Національний центр з підготовки та реабілітації паралімпійської і дефлімпійської збірних України. Тепер цієї бази немає.

Я звертаюся з проханням до всього керівництва країни – почніть будувати цю базу, вона необхідна для всіх нас", – цитує Тараса xsport.ua. 

Тарас Дутко
Коментарі ()