Головне

Народний депутат: Україні потрібні перемоги. А не селфі з росіянами

15.08.2016 08:11 4309 0

Народний депутат Верховної Ради України Ірина Геращенко різко розкритикувала українських спортсменів, що виступають на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, поставивши їм у приклад грузинського дзюдоїста Лашу Шавдатуашвілі.

Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі. Новину передає "Преса України".

Так, Геращенко пригадала, як деякі українські олімпійці робили селфі з "такими ж безідейними і безпринципними, бездуховними, безтурботними браттями", а тепер скаржаться, що їм забороняють це робити. За її словами, заборони – це не метод.

"Але мене рве на шматки, роздирає, що ці спортсмени - всього лиш спортсмени, а не Громадяни великої і нескореної України. Бо громадянам нічого забороняти не потрібно, вони самі все розуміють і знають. В тому числі і те, як Україні сьогодні потрібні перемоги. А не селфі.

І що перемоги потрібно видирати, вибивати, а не нескінченно канючити, що ще держава, яку роздирає війна, їм не дала. Спорт - поза політикою. Але відчуття Громадянина - це не політика, це дещо інше і більше", - наголосила нардеп.

У цьому контексті вона привела для прикладу перемогу грузинського дзюдоїста Лаші Шавдатуашвілі над російським спортсменом. Своїм обличчям та жестом, яким він вказав на грузинський прапор, спортсмен показав, наскільки для нього, як громадянина Грузії, важлива ця перемога.

За словами Геращенко, це була символічна перемога нескореної країни на Мирних іграх.

Коментарі ()