Головне

МОК ще раз перевіряє проби Сочі-2014 і закликає не проводити у Росії зимові турніри

19.07.2016 21:23 2666 0

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у вівторок, 19-го липня, після телефонної конференції членів виконкому організації виступив з жорсткою заявою.

Вона стала реакцією на представлену напередодні доповідь незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена.

МОК попросив комісію WADA розкрити імена російських спортсменів, які замішані у маніпуляціях з допінг-пробами на Іграх у Сочі, оголосив про повторну перевірку самих допінг-проб.

А також МОК закликав міжнародні федерації зимових видів спорту призупинити приготування до великих змагань на території Росії, інформує Р-Спорт.

При цьому, за інформацією ЗМІ, МОК відклав до кінця тижня прийняття рішення про рекомендованому WADA можливе усунення збірної Росії від літніх Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

Справа у тому, що 2-го липня Олімпійський комітет Росії (ОКР) і 68 російських легкоатлетів подали позов у CAS до IAAF у зв'язку з їхньою участю у міжнародних змаганнях, розгляд позову призначили на 19 липня.

Пізніше у вівторок була опублікована офіційна відповідь міжнародного комітету: "МОК буде досліджувати правові можливості як за колективним відсторонення всіх російських атлетів від Ігор, так і з питання особистого права спортсмена на справедливе ставлення.

У зв'язку з цим МОК візьме до уваги рішення CAS з питання правил IAAF, а також Всесвітній антидопінговий кодекс та Олімпійську хартію".

Уже у перших пунктах офіційної заяви МОК говориться, що комітет починає дисциплінарне розслідування відносно посадових осіб міністерства спорту РФ, згаданих у доповіді незалежної комісії WADA.

Ще однією важливою заявою МОК став заклик до міжнародних федерацій зимових видів спорту призупинити приготування до великих змагань на території Росії та почати шукати альтернативні місця проведення, йдеться у заяві організації.

"На підставі детального опису маніпуляцій з пробами під час Олімпійських ігор в Сочі, МОК просить всі міжнародні федерації зимових видів спорту заморозити приготування до великих змагань на території Росії, зокрема, до чемпіонатів світу, етапів Кубків світу чи будь-яких інших міжнародних турнірів, і почати шукати альтернативні місця їхнього проведення", - заявили.

Таким чином, під питанням проведення щонайменше десятка змагань міжнародного зимового сезону-2016/17, які планувалися у Росії.

Зокрема, чемпіонату світу з бобслею та скелетону у Сочі, фіналу Кубку світу з лижних гонок та етапи Кубку світу з біатлону у Тюмєні, етапу Гран-прі з фігурного катання у Москві, фіналу Кубку світу з ковзанярського спорту у Челябінську, етапу Кубку світу зі стрибків з трампліна у Нижньому Тагілі, етапів Кубку світу зі сноуборду у Казані та Москві, фіналу Кубку світу з лижної акробатики у Москві, а також чемпіонату світу з керлінгу у дисципліні мікст у Казані.

 
Коментарі ()