Головне

Євро-2020 пройде у форматі 24 команд

08.07.2016 19:19 1543 0

Успішний виступ на цьогорічному чемпіонаті Європи з футболу збірних "малих футбольних країн", як Вельс і Ісландія, підтверджує, що новий формат європейського турніру за участю 24 команд був вдалим рішенням.

Таку думку висловив на зустрічі з журналістами виконавчий директор по заходам Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мартін Каллен, передає УНН.

"Було багато хвилювань, що новий формат не спрацює, але все вийшло. Ми навіть побачили, як дві команди пройшли далі, ніж будь-хто міг повірити. Це добре для футболу, для вболівальників", - сказав він.

За словами М.Каллена, для любителів футболу з невеликих країн, національні команди яких раніше не знали великих успіхів на міжнародній арені, навіть вихід в стадію плей-офф європейської першості став знаковою подією.

"Це дає людям велику надію, особливо в таких країнах. Ще більше дітей почнуть грати в футбол, і я думаю, це теж відмінно", - додав він.

Відповідаючи на питання про подальші перспективи нового формату Євро, М.Каллен визнав, що в УЄФА поки не загадують на дальню перспективу.

"В даний момент ми залишаємося в форматі 24 команд, який добре себе зарекомендував. Що буде після 2020 року, ми поки не думали", - зауважив він.

Коментарі ()