Головне

Євро-2016. Символічна збірна стадії 1/4 фіналу

05.07.2016 14:34 2088 0
Євро-2016. Символічна збірна стадії 1/4 фіналу

На чемпіонаті Європи з футболу зіграно матчі другого раунду плей-офф, тож саме час підбивати підсумки діяльності футболістів на благо своїх країн. Чемпіон не проходить повз тему кращих виконавців стадії 1/4 фіналу – тих, хто робить футбольне життя яскравішим.

Цього разу увагу вболівальників прикули виконавці, які грають не тільки в обороні та центральній осі півзахисту - класно зіграли представники усіх ліній.

(Варто враховувати схематичність нашого вибору, адже ми відбирали кращих із кращих, а не тих, хто буде грати пліч-о-пліч на полі в реальному житті.)

Тактична побудова нашої віртуальної команди - 4-3-3. Будете незгодні з нашим вибором - пишіть свої поради у коментарях!

Мануель Нойєр (30 років, на чемпіонаті Європи грає за збірну Німеччини, клуб – Баварія)

Протягом матчу між збірними Німеччини й Італії Джанлуїджи Буффон і голкіпер ФК "Голлівуд" змагалися за право називатися найкращим стражем воріт. Шальки терезів схилилися то на бік одного, то на бік другого воротаря, проте вирішальний сейв був усе ж за молодшим виконавцем. Крім того, не варто забувати, що саме Нойєр розпочав гольову атаку його команди, яка закінчилася взяттям воріт суперника.

Нойєр і Гектор радіють перемозі. Світлина uefa.com

Кріс Гантер (26, Вельс, Редінг)

Акцент на флангову гру у британських командах футболістами "всочується" ледь не з молоком матері, проте цей нюанс для збірної Бельгії чомусь став сюрпризом. Подачі Гантера з правого флангу були не просто гострими, а постійно призводили до небезпеки біля воріт Тібо Куртуа. Один з таких навісів ще й призвів до взяття володінь "червоних дияволів".

Джорджо К’єлліні (31, Італія, Ювентус)

Нехай в епізоді з пропущеним м’ячем Джорджо та його одноклубник Бонуччі мали б зіграти значно краще, проте саме К’єлліні заробив пенальті для своєї команди й у цілому провів дуже якісний матч. Якщо чутки про продаж згаданого Бонуччі у табір лондонського Челсі підтвердяться, то Джорджо стане одноосібним "генералом" оборони "Старої синьйори".

Ешлі Вільямс (31, Вельс, Свонсі)

Навіть з урахуванням того, що оборона збірної Бельгії показала справжній "майстер-клас" на тему того, як не треба грати в обороні, Вільямс може по праву вважатися одним з героїв матчу. Ешлі не просто забив гол, а й відмінно впорався із безпосередніми обов’язками та "з’їв" візаві в особі Ромелу Лукаку, а це, погодьтеся, зробити не так легко. Можливо, після завершення баталій на Євро Вільямс поповнить ряди більш солідного клубу.

Ешлі Вільямс прибіг святкувати взяття воріт. Світлина uefa.com

Йонас Гектор (26, Німеччина, Кельн)

Гектор - один з тих виконавців у складі збірної Німеччини, які провели проти Італії ледь не ідеальний матч. Так, на своєму фланзі Йонас кілька разів поступався опоненту в обличчі Алессандро Флоренці, але саме його ривок став однією з вирішальних акцій у справі взяття воріт суперника. Вочевидь, після закінчення Євро Гектор змінить клуб - бажаючих його придбати буде достатньо.

Аарон Ремзі (25, Вельс, Арсенал)

Як би нам не хотілося асоціювати "драконів" із Гаретом Бейлом, але у матчі з Бельгією на авансцені головним "актором" був зовсім не гравець Реала. Мабуть, найкращий матч за Вельс провів хавбек команди Арсена Венгера Ааарон Ремзі. Так, півзахисник забити не зумів, проте віддав дві гольові передачі на партнерів, що стало вирішальним доробком для його колективу у матчі.    

Ренату Саншеш (18, Португалія, Баварія)

Новоспечений одноклубник Роберта Левандовськи належить до гравців "золотого покоління" збірної Португалії. Серед них, крім автора м’яча у ворота Польщі, опорний хавбек Вілліам Карвалью, інший гравець Спортинга Жоау Маріу, а також півзахисник Валенсії Андре Гомеш. Наразі Саншеш справляє враження впевненого у собі не по роках виконавця, який здатен поставити на вуха всю футбольну Європу.  

Команда вітає Саншеша. Світлина uefa.com

Месут Езіл (27, Німеччина, Арсенал)

Півзахисник Арсеналу та колишній гравець мадридського Реала опинився у потрібний час у потрібному місці у матчі, у якому забити гол було так само важко, як встояти перед бажанням зробити ковток води у пустелі. Крім того, Езіл традиційно вів гру свого колективу та може похвалитися черговим впевненим матчем за другу батьківщину. Це - перший м’яч хавбека на континентальній першості.

Антуан Грізманн (25, Франція, Атлетико)

Незважаючи на "лише" один забитий м’яч у ворота суперника, саме Антуана можна вважати найкращим гравцем матчу між Францією та сенсацією першості - Ісландією. До взяття воріт суперника Грізманн додав дві результативні передачі на партнерів по команді. Наразі саме цей хлопець є лідером гонки бомбардирів, і з цим статусом навряд чи попрощається - в активі Антуана чотири голи.

Олів’є Жиру (29, Франція, Арсенал)

Коли стало відомо, що Федерація футболу Франції позбавила можливості зіграти на Євро Каріма Бензема, уболівальники "Галльських півнів" почали хвилюватися з приводу перспектив колективу у справі завершення атак. Проте Жиру сподівання в цілому виправдовує. Так, до матчу з Ісландією, у якому той, кого "називають" салатом, забив два голи, на рахунку гравця Арсенала був усього один м’яч, проте нападник був вельми корисний у такій справі, як допомога партнерам.

Жиру. Світлина uefa.com

Гел Робсон-Кану (27, Вельс, Редінг)

Уболівальники англійського Редінга - команди, на хвилиночку, представника усього лишень Чемпіоншипа - мають бути задоволеними. Без жодних жартів з боку пані Фортуни, у чвертьфіналі чемпіонату Європи одразу два гравці "роялс" відзначилися з найкращого боку та заслужено посіли місця у тих чи інших авторитетних (у тому числі - нашому) хіт-парадах. У матчі з Бельгією нападник з "привітним" ім’ям відзначився забитим м’ячем і пошив у дурні оборону "червоних дияволів".

Коментарі ()