Головне

Євро-2016. 1/4 фіналу. Вельс - Бельгія 3:1. "Дракони" сильніші за "дияволів"

01.07.2016 23:59 12955 0
Євро-2016. 1/4 фіналу. Вельс - Бельгія 3:1. "Дракони" сильніші за "дияволів"

Збірна Вельсу продовжує штампувати сенсації і нові історичні досягнення на ЧЄ-2016. Цього разу команда Кріса Коулмена відправили додому грізну збірну Бельгії, виборовши право зіграти у півфіналі турніру. Вперше у своїй історії.

До цієї гри бельгійці підходили у статусі фаворита. Однак, варто відзначити серйозні кадрові проблеми у обороні, які у Марка Вільмотса були ще перед стартом на Євро, а напередодні ще більше загострилися. Нагадаємо, на тренуванні травмувався Вертонген, а Вермален пропускав поєдинок через дискваліфікацію.

Незважаючи на це, Бельгія розпочала гру першим номером. Дияволи захопили ініціативу на старті і відразу створили декілька дуже гострих моментів. А вже на 13-й хвилині бельгійці вийшли вперед після того, як Наінгголан розрядив свою гармату з-за штрафного і не залишив шансів виручити свою команду Вейну Хеннессі.

Світлина УЄФА

За такого перебігу подій здалося, що шансів у Вельсу в цій грі практично немає. Однак, дракони приємно здивували, не розклеївшись, а навпаки - додавши у агресії і командній грі. А тут ще й бельгійці віддали супернику ініціативу після забитого м'яча, тому гра перейшла на половину поля "дияволів".

І вже на тридцятій хвилині Вельс зрівнює рахунок після стандартного положення, під час якого Ешлі Вільямс виграв позицію і головою пробив голкіпера. Здавалося, тепер вже Бельгія мусить включити швидкість і знову йти вперед. Однак, команда Вільмотса діяла дуже пасивно, а тому перша половина так і завершилася за переваги драконів.

Другий тайм Бельгія розпочала також активно, але ця активність, як кажуть, вилізла їй боком. Вже на дев'ятій хвилині других 45-ти Робсон-Кану одним рухом назад обіграв двох захисників перед штрафним, які були націлені на рух від воріт, і класним ударом у кут пробив Куртуа. І навіть після цього валлійці не стали грати по результату, а продовжували атакувати.

Світлина УЄФА

Бельгія ж так і не змогла знайти свою гру попереду. Вихід Феллаіні додав трохи гостроти на другому поверсі в штрафному суперника, але більшість цих закидань до воріт нейтралізували захисники. А дальні удари також не приносили бажаного результату.

В свою чергу, Вельс в одній з контратак втретє забив на 86-й хвилині, остаточно поховавши надії Бельгії на продовження боротьби. Цього разу по флангу розігнався Гантер, після навісу якого Сем Воукс і переграв Куртуа головою. Вельс показав дуже класний футбол з неймовірною віддачею, і тепер вже може готуватися до матчу проти Португалії 6-го липня, де у драконів є всі шанси підкорити нові вершини.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Вельс: Кріс Коулмен і його "дракони"

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Бельгія: Без Компані, але з Азаром

Коментарі ()