Головне

Євро-2016. 1/8 фіналу. Угорщина - Бельгія 0:4. От і казочці кінець

26.06.2016 23:58 9959 0
Євро-2016. 1/8 фіналу. Угорщина - Бельгія 0:4. От і казочці кінець

На стадії групового етапу збірна Угорщини подарувала свято своїм вболівальникам. Команда Шторка несподівано вийшла з першого місця, залишивши позаду себе збірні Австрії, Португалії та Ісландії. В 1/8 фіналу сітка турніру звела "мадярів" з темним фаворитом Євро збірною Бельгією. Можна було очікувати на диво? У футболі буває все, але "дияволи" після першого провального матчу з Італією набрали хід та спокійно вийшли у плей-офф з другого місця. На жаль для угорців, продовжили свою переможну ходу підопічні Вільмотса саме у матчі з ними.

На початку матчу угорці спробували прибрати ініціативу до власних ніг, але затія ця швидко провалилася. Бельгія на правах фаворита вже через кілька хвилин перевала гру на половину поля суперника та створила кілька моментів біля воріт Кірая. За справу першим взявся де Брюйне, але його перший удар пройшов над поперечкою. Далі двічі команду Угорщини врятував Кірай: спочатку після удару Лукаку з гострого кута, а потім після ще одного пострілу де Брюйне.

Алдервейрелд, рахунок у матчі відкрив. Світлина УЄФА

На 10-й хвилині голкіпер угорців вже нічим завадити не зміг і мадяри таки пропустили. Після стандарту Де Брюйне виконав філігранну подачу у карний, там Алдервейрелд м'яч зловив на голову та відправив його повз Кірая. Через 5 хвилин Кірай в черговий раз врятував свою команду після ще одного удару де Брюйне, який хотів до гольової передачі додати і гол.

У середині тайму Бельгія збавила оберти та віддала свідомо м'яч супернику. Цим підопічні Шторка скористатися не змогли. Двічі небезпечно пробивав Ловренчич - повз ворота, непогано приклався з-за меж карного і капітан угорської збірної Джуджак - Куртуа надійно зіграв на лінії. У свою чергу не обійшлося і без контратак збірної Бельгії. Були ще моменти у Лукаку та того ж де Брюйне. Могли угорці пропустити після чергового стандарту - де Брюйне класно пробив зі штрафного - Кірай дивом перевів м'яч у поперечку, намагався додати там Лукаку, але його удар пішов вище воріт.

Через мить Кірай переведе м'яч у поперечку. Світлина УЄФА

Останній момент забити вже у роздягальню змарнував Мертенс. Хавбека Наполі вивели фактично 1 на 1 з Кіраєм, однак і цього разу ветеран команди зміг нівелювати загрозу. Продовжив рятувати свою команду Кірай і на старті другогот тайму, коли парирував небезпечний удар Азара у ближню дев'ятку воріт. Після цього гра трохи заспокоїлася.  Угорці після такого холодного душу таки зібралися і серйозно почали володіти ініціативою. Здавалося, що м'яч у відповідь ось-ось влетить у ворота Куртуа. Головні свої моменти угорці створили після стандартів. На 70-й хвилині Юхас з хорошої позиції з гострого кута трохи не влучив у ворота. На жаль, на цьому потуги номінальних господарів завершилися.

Кульмінація матчу припала майже за 12 хвилин до завершення основного часу. Вільмотс випустив на поле свіжих Карраско та Батшуаї. Це значно освіжило дії бельгійців попереду, а Батшуаї вж своїм першим дотиком забив гол, коли відправив м'яч повз Кірая після класного прострілу від Азара.  Через дві хвилини забив вже сам Азар: Еден як стоячих обіграв кількох суперників, змістився ближче до центру карного та більярдним ударом відправив м'яч точно у дальній кут воріт угорців.

Після такого нокдауну команда Шторка до тями не прийшла, а вже на першій доданій хвилині Карраско довів справу до 4-го голу. Хоча перед цим могли угорці забити м'яч престижу, втім, Куртуа парирував удар з вбивчої позиції від Елека. Як результат - розгромна перемога бельгійців, які без проблем крокують у чвертьфінал. Збірна Угорщини показала непоганий футбол, втім, майстерність та клас виявилися вище за бажання.

Кульбіти Батшуаї. Світлина УЄФА

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Угорщина: Чи стануть нинішні "мадяри" "могутніми"?

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Бельгія: Без Компані, але з Азаром

Коментарі ()