Головне

Євро-2016. 1/8 фіналу. Франція - Ірландія 2:1. Грізманн виводить французів у чвертьфінал

26.06.2016 18:18 10626 0
Євро-2016. 1/8 фіналу. Франція - Ірландія 2:1. Грізманн виводить французів у чвертьфінал

Збірна Ірландії була близька до чергової сенсації на Євро-2016. У поєдинку 1/8 фіналу проти команди Франції підопічні Мартіна О'Ніла провели чудовий перший тайм, в якому навіть змогли забити швидкий гол. Однак, втримати свою перевагу до фінального свистка в них не вийшло.

Поєдинок розпочався дуже несподівано для Дешама і його команди. Вже на третій хвилині в своєму штрафному майданчику порушив правила Поль Погба, і суддя Ріццолі не вагаючись вказав на точку. Пробивати з 11-ти метрів взявся Лонг, врятувати свою команду після удару якого в голкіпера не було шансів: м'яч з рикошетом від стійки опинився у воротах.

Світлина УЄФА

В першому таймі французи володіли ініціативою, однак навіть атакуючи майже всім складом, створити щось по-справжньому гостре біля воріт Рендолфа у них не виходило. А ближче до середини і в кінцівці перших 45-ти ірландці дуже часто ходили в атаки і Уго Льорісу навіть декілька разів довелося рятувати своїх партнерів.

Однак, в другій половині зустрічі малюнок гри змінився - французи почали діяти більш агресивно, і це дало результат. На 58-й хвилині рахунок в матчі зрівняв Грізманн, який відгукнувся на прострільну пепедачу Санья з флангу. А буквально через три хвилини все той же Грізманн вийшов сам на сам з голкіпером і холоднокровно його пробив.

У ірландців після цього почали здавати нерви, і в одній з атак французів Даффі довелося зривати вихід Грізманна на побачення з воротарем. Як наслідок - британці залишилися в меншості. При цьому, їм ще й пощастило, що захисник збив суперника майже на лінії штрафного, однак суддя розібрався і призначив лише штрафний, з якого французи не забили.

Світлина УЄФА

Грати у меншості проти такого суперника для ірландців було завданням надважким, тому той факт, що вони більше не пропустили в цій грі - уже досягнення. У збірної Франції ще було стільки моментів, що рахунок міг би бути навіть непристойним. Однак, Ірландія вистояла, хоч і програла.

У підсумку, на турнірі залишилося на одну британську команду менше. А французи тепер чекають свого суперника по 1/4 фіналу, який визначиться у протистоянні Англії та Ісландії.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Ірландія: "Зелена армія" їде знімати прокляття групових етапів

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Франція: Чи повторить Дешам Євро-2000?

Коментарі ()