Головне

"Синьо-жовті" - у стані клінічної смерті. Україна - Польща. Огляд польської преси

22.06.2016 13:48 3733 0
"Синьо-жовті" - у стані клінічної смерті. Україна - Польща. Огляд польської преси

Збірна України завершила свої виступи на Євро-2016 поразкою у матчі з одним з двох лідерів групи. У поєдинку з "Кадрою" "синьо-жовта" дружина нарешті показала більш-менш змістовну гру.

По закінченні матчу Чемпіон звернувся до польської преси, яка оцінила перипетії матчу по-своєму.

Видання Pilkanozna акцентує увагу на героєві протистояння та ніби натякає гравцям збірної України, з якою самовіддачею треба виступати за свою країну.

"...Куба - капітан без пов’язки. Зараз це здається смішним, але чи хтось ще пам'ятає, що кілька місяців тому у Польщі тривала дискусія, чи повинен Якуб Блащиковсьи їхати на Євро? Така тема виникла з багатьох причин: через хронічні травми гравця, втрату позицій у клубі, вимушеного італійського відрядження, проблеми з грою у Флоренції - його роль порівняно з минулими роками значно зменшилася.

Тому ми бачили вельми специфічного Кубу в останні місяці. Коли він приїжджав на збори, то тікав від камери геть, проте працював на совість і чекав розвитку подій. Крім того, Блащиковськи не приховував розчарування рішенням Адама Навалки (про що й написав в автобіографії), який позбавив його пов'язки капітана. Однак головне у тому, що Куба не тримав образи на свою країну, адже завжди на виклик до табору "біло-червоних" відповідав взаємністю.

Багато хто з вас скаже, що в цьому нема нічого особливого, що, мовляв, у Флоренції Кубі сказали прямо, щоб він працював над своєю ігровою формою у збірній. Проте одного разу Блащиковськи прилетів на батьківщину й отримав травму, повернувшись в розташування Фіорентини з пошкодженням, але довів, що заради своєї країни ладен ризикувати й жертвувати клубними справами. Хто знає, чи не став той епізод вирішальним у його флорентійській пригоді..." - резюмує видання.

Світлина AP

Sport робить акцент на порівнянні команд та історичних паралелях. Видання вважає, що якщо раніше збірна Польщі наздоганяла Україну на міжнародній арені, то тепер позаду вже наша команда - все змінилося з ніг на голову.

"...План-мінімум виконано... Можливо, саме порівняння з Україною найкраще демонструє, який довгий шлях до поступового й заслуженого прогресу здійснили в минулі роки польські футболісти. Під час недавнього відбіркового циклу до фінальної частини Чемпіонату світу "синьо-жовті" розібралася зі збірною Вальдемара Форналіка двічі, особливо дошкульною була поразка в матчі у Варшаві, коли Польща явила собою приклад слабкості й тактичного неуцтва.

Проте нині підлеглі Адама Навалки вийшли на поле впевненими у своїх силах і перевазі над суперником. На іншому боці - команда в стані клінічної смерті. Останні тренування на базі в Екс-ан-Провансі показали, що тренер Михайло Фоменко дивився за діями свого колективу відсторонено. Перебуваючи під час вправ на лавці, наставник навіть не ворухнувся.

Українські вболівальники знущалися з футболістів, тому вони прийняли рішення повертатися на батьківщину відразу після матчу з Польщею й приземлитися посеред ночі, щоби їх ніхто не побачив. Чорний відчай...

Поляки забили дуже важливий гол, однак пробилися лише з другого місця, й у суботу зіграють у чвертьфіналі зі Швейцарією. І якщо вони мріють про новий успіх, то мають працювати над собою ще більше..." - пояснює ЗМІ.

Світлина uefa.com

Інше ЗМІ, яке спеціалізується на футболі, Gol24, вважає, що десь такий результат Польщі - велика вдача.

"...Панував хаос, але вийшов Блащиковськи й сказав своє вагоме слово! Маємо перемогу над Україною!.. Гра проходила важко, іноді гравці грубили одне одному. Проте спалах, який ми отримали завдяки рішенню Навалки випустити після перерви Якуба Блащиковськи, дозволив перемогти Україну з рахунком 1:0! Із сімома очками в активі, певно, все ж авансом, ми в 1/8 фіналу Євро-2016. У паралельному матчі німці здолали Північну Ірландію так само 1:0, то ж ми виходимо не з першого, а з другого місця. В чвертьфіналі зіграємо зі Швейцарією.

Два приємні результати у перших зустрічах поляків на чемпіонаті практично гарантували команді вихід у плей-офф. Нам залишалося тільки поставити крапку над "і", отримати вишеньку на торті в надзвичайно успішній кампанії на першості кращих команд Європи. Все було на користь "Білих орлів" - без сумніву, хороша ігрова форма, а також слабкість супротивника.

Попереду в підопічних Адама Навалки вельми важлива гра, тому що Україна, треба визнати чесно, на цьому чемпіонаті хіба що хлюпала носом. Дві поразки, а також інсинуації про події в роздягальні, сприяли тому, що від поляків ми очікували тільки перемоги.

Думаючи про наступну зустріч, яка очікує "біло-червоних" в найближчі дні, наш головний тренер зробив чотири зміни в стартовому складі в порівнянні з матчем проти Німеччини... У поєдинку з Україною всі наші хлопці отримали відмінний шанс показати себе й переконати тренера, що заслуговують, щоб зіграти у Франції ще раз. Таких матерій, як мотивація й амбіції їм, звичайно ж, вистачає..." - підсумувало видання.

Коментарі ()