Головне

Євро-2016. 3-й тур. Група E. Швеція - Бельгія 0:1. Далі без Ібрагімовича і компанії

22.06.2016 23:58 4474 0
Євро-2016. 3-й тур. Група E. Швеція - Бельгія 0:1. Далі без Ібрагімовича і компанії

Швецію у матчі з бельгійцями влаштовувала тільки перемога, будь-який інший результат означав черговий крах надій шведських уболівальників. Збірна Швеції гідно виглядала лише в одному з таймів зустрічі з Ірландією (1:1) та часом під час матчу з Італією (0:1). Звичайно, дива дійсно трапляються, але у цьому матчі обійшлося без цього. Підопічні Еріка Хамрена гідно виглядали, але таки пропустили на останніх хвилинах та вилетіли з турніру.

Команди не стали відкладати все у довгий ящик і вже на старті обмінялися гострими моментами. На 5-й хвилині Вітсель пробив над поперечкою, а через дві хвилини Куртуа прийняв на себе потужний удар Берга після розіграшу штрафного удару. Якщо так взяти, то це певно був найгостріший момент "тре крунур" за підсумками всього матчу. 

Ближче до середи тайму темп матчу впав. Бельгія захопила ініціативу, та намагалася розкрити оборону суперника за допомогою позиційних атак. Втім, робилося все це дуже повільно, тому шведи без проблем встигали перекривати всі зони. Свої нагоди на контратаках шведи мали, можна згадати і удар Ібри поруч зі стійкою на 26-й хвилині, також удар з дальньої відстані від Ларссона. У Бельгії можна відзначити хльосткий постріл Де Брюйне, однак Ісакссон намертво забрав м'яч у руки.

Світлина УЄФА

Після перерви Швеція постаралася додати в активності. У "тре крунур" нарешті почали з'являтися підходи, але з останнім пасом і акцентованим ударом проблеми продовжувалися. Бельгія майже до середини тайму глибоко сиділа у захисті, їх такий рахунок влаштовував. Після закінчення години гри шведи зусиллями Ібрагімовича забили, однак зробили це з офсайду. Бельгія відповіла потужним ударом у ближній кут від найактивнішого у своєму складі Де Брюйне - врятував команду Хамрена у черговий раз Ісакссон. Далі від Швеції пішов ряд замін, це трохи освіжило гру попереду, втім, моментів гострих несильно побільшало.

Було кілька моментів у того ж Ібрагімовича, втім, то невлучно, то Куртуа надійно діяв на лінії. У свою чергу на 83-й хвилині Де Брюйне показав, що може надійно грати і в захисті: після гострої подачі з кута поля в Чельстрема на виході помилився Куртуа і м'яч потрапив на голову Гранквіста - той потужно пробивав, але Де Брюйне дивом виніс "снаряд" вже з лінії воріт. Це і був останній гострий момент від шведів.

А вже через хвилину бельгійці таки забили єдиний і переможий гол: Наїнгголан з-за меж карного потужно пробив під стійку воріт Ісакссона, якого дезорієнтував рикошет. Могли підопічні Вільмотса забити ще. Шведи великими силами пішли рятувати матч, у підсумку з'явилося багато вільних зон. Втім, Мертенс та змінивший Лукаку Бентеке свої нагоди не реалізували. У підсумку бельгійці здобули мінімальну перемогу та вийшли в 1/8 з другого місця - Швеція стала останньою збірною, яка вилетіла з турніру на стадії групового етапу.

Останній матч Ібри за збірну. Світлина УЄФА

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Швеція: Останній турнір для Златана?

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Бельгія: Без Компані, але з Азаром

Коментарі ()