Головне

Євро-2016. 3-й тур. Група F. Ісландія - Австрія 2:1. Драгович не забиває пенальті і їде додому

22.06.2016 21:14 5243 0
Євро-2016. 3-й тур. Група F. Ісландія - Австрія 2:1. Драгович не забиває пенальті і їде додому

Збірна Австрії стала п'ятим невдахою Євро-2016. Das Team слідом за Румунією, Росією, Україною та Чехією залишає поля Франції. І такий підсумок можна називати сенсаційним, адже австрійцям пророкували долю "темної конячки". Власне, ті ж фахівці казали, що і вищезгадана четвірка має всі шанси на плей-офф. Вийшло зовсім по-іншому.

Перша половина зустрічі почалася у неквапливому темпі. Власне, вона і протривала у такому ж ключі. І незважаючи на такий перебіг, який включав у себе почергове володіння м'ячем кожною з команд у центрі поля, збірна Ісландії створила кілька моментів, один з яких реалізувала.

Уже на 2-ій хвилині Гудмундссон наважився на дальню спробу, яку прийняла на себе поперечка. А красивий би вийшов гол, якби м'яч летів трохи нижче - точно у "дев'ятку". Вийшли ж "наші хлопці" вперед після вкидання ауту Гуннарссоном, після чого м'яч потрапив до Бьодварссона, який без особливих зусиль підробив собі під удар і влучив у дальній кут.

Відразу вдамося до ремарочки у цьому епізоді. Гуннарссон, коли вводив м'яч з ауту, заступив ногою за бокову лінію, ступивши на межі поля. Згідно футбольних правил, такий гол не мав бути зарахований через фол при введенні м'яча з ауту.

Світлина uefa.com

Під кінець тайму шанс зрівняти рахунок отримав Александар Драгович, якому довірили пробити пенальті. Київський "динамівець" з 11-метрової позначки поцілив у стійку. З урахування червоної картки у першому матчі проти Угорщини, можна сміливо казати, що Драгович провалив цей турнір. Як і збірна Австрії, власне.

Марселю Коллеру нічого не залишалося, як робити заміни у перерві. І якщо з Янко він не вгадав, то Шопф зрівняв рахунок на 60-ій хвилині зустрічі, класно розібравшись з кількома захисниками Ісландії. Могли "черовоно-білі" і виходити вперед, але другим воротарем у "наших хлопців" став Карі Арнасон. Він двічі рятував свою команду, вибиваючи м'яч фактично з лінії воріт, коли Халльдоурссон міг і не дістати.

Світлина uefa.com

Зрозуміло, що австрійці побігли вперед, адже їх влаштовувала у цьому протистоянні тільки перемога. І міг стати рятівником нації все той же Алессандро Шопф, проте його удар із забійної позиції відбив Халльдоурссон. Воротар Ісландії впорався і з ударом Алаба зі штрафного, і з усіма іншими спробами суперників, які летіли у його володіння.

На останніх секундах Австрія затиснула Ісландію у штрафному майданчику. Але "вікінги" стояли відважно. Не допомогла і поява у карній зоні голкіпера "червоно-білих" Альмера. Натомість, "наші хлопці" провели контратаку: Тедді Ельмар Б'ярнасон отримав м'яч, пройшов півполя та віддав на Траустасона. Останній і приніс Ісландії першу в історії перемогу на чемпіонатах Європи. А з нею і друге місце у квартеті.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Ісландія: "Наші хлопці" їдуть до Франції

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Австрія: Історичний шанс для Das Team

Коментарі ()