Головне

МОК: Росія допущена до Олімпіади в Ріо

21.06.2016 19:37 2737 0

Міжнародний олімпійський комітет за підсумками засідання в Лозанні вирішив не відстороняти Олімпійський комітет Росії від майбутньої Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

На засіданні саміт МОКу розглянув проблему невідповідності антидопінгових служб Росії і Кенії кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства.

В результаті чиновники МОК прийшли до висновку, що підстав для дискваліфікації Росії і Кенії немає, але кожен атлет, що представляє ці країни, повинен буде пройти відповідні тести в акредитованих лабораторіях, пише Sport Arena.

"Олімпійський комітет Росії (ОКР) не відсторонений. Якщо є атлети, які кваліфікувалися, вони змагатимуться як команда ОКР, так як тільки ОКР може внести атлетів на Олімпійські ігри, немає команди міжнародних федерацій, є команда національного олімпійського комітету", - заявив за прес-конференції президент МОК Томас Бах.

У свою чергу Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовилася приймати апеляційну скаргу від російських легкоатлетів на усунення від міжнародних змагань.

Раніше 17 червня IAAF одноголосно вирішила залишити в силі дискваліфікацію ВФЛА.

Коментарі ()