Головне

Євро-2016. 3-й тур. Група D. Хорватія - Іспанія 2:1. Вольова перемога "картатих"

21.06.2016 23:58 5442 0
Євро-2016. 3-й тур. Група D. Хорватія - Іспанія 2:1. Вольова перемога "картатих"

Після двох турів команді Вісенте дель Боске залишилося тільки визначити підсумкове місце і майбутнього суперника по 1/8 фіналу, адже Іспанія достроково вийшла у плей-офф. Розклади були різні, у разі першого місця "червона фурія" зіграла б з третьою командою групи F, а вихід з другого гарантував зустріч з переможцем групи E.
Для іспанців, звичайно, перший варіант кращий, адже найсильнішою командою, яка претендує на третє місце в групі F, є Португалія. У квартеті E перше місце, швидше за все, залишиться за італійцями, проти яких буде дуже важко грати в першому раунді плей-офф.

Таке ж завдання стояло перед Хорватією, втім, трохи видозмінене. У разі перемоги над Іспанією команда уникне зустріч з італійцями. У разі поразки та перемоги Чехів над Туреччиною, займе 3-тє місце і також потрапить у плей-офф. Нічия також "дарувала" б хорватам матч з Італією. Але, стався перший варіант: Підопічні Чачича здобули перемогу і відправили "Фурію Роху" на рандеву з Італією. Цікаво, що Туреччина обіграла Чехів та подарувала квиток в 1/8 Північній Ірландії.

Щодо самого матчу, то він був доволі цікавий, а перший гол глядачі побачили вже на 7-й хвилині: підопічні Дель Боске провели класну та швидку атаку провели, в результаті якої Мората після прострілу від Фабрегаса увігнав м'яч у сітку воріт Субашича. Хорватів цей гол особливо не засмутив, вони продовжували діяти другим номером та шукати шанси на контратаках. Як результат - вже через шість хвилин Де Хеа парирував удар Ніколи Калінича, а ще через дві хвилини за Іспанію вструтилася поперечка та стійка воріт після класного удару на техніку від Ракітича.

Де Хеа не впорався з класним ударом Калінича. Світлина УЄФА

Якщо так взяти, то Хорватія мала гостріші моменти і явно награла на гол, який таки трапився прямо перед перервою - це Перішич на фланзі накрутив суперника та виконав подачу у карний суперника, там Рамос не втримав Калінича, який зовнішньою стороною стопи увігнав м'яч у ближній кут Де Хеа. Спробували іспанці знову вийти вперед вже на старті другої половини матчу, багато володіли м'ячем, але попереру нічого створити не змогли.

У свою чергу Хорватія не реалізувала супер-момент на на 57-й хвилині: Срна з правого флангу виконав класну подачу у карний, де Де Хеа вибив рукою м'яч точно під удар Єдваю, втім, сам же голкіпер свою помилку виправив, парирувавши удар гравця Байєра. Другим темпом через себе пробивав вже П'яца - поруч зі стійкою. У середині тайму Дель Боске зробив ряд замін. Так, Морату змінив Адуріс, а Соріано вийшов замість Ноліто. Особливих змін в атакувальних діях після цих перестановок не відбулося - Адуріс мав кілька моментів, але то невдало пробивав, то взагалі не міг влучити головою по м'ячу. Тренеру видніше звісно, але знімати Морату було помилкою.

Субашич рятує свою команду після удару з точки від Рамоса. Світлина УЄФА

На 72-й хвилині матчу стався один з переломних моментів. Врсалько порушив правила у власному карному та привіз на свої ворота пенальті. На щастя для нього і команди, Субашич удар Рамоса з точки парирував. Втім, голкіпер "полум'яних" задалеко вийшов за лінію під час пробиття пенальті. У цьому епізоді повинен був перебивати захисник збірної Іспанії, але, арбітр цього не побачив, чи не хотів бачити.

Після цього темп матчу явно впав, а за чотири хвилини до фінального свистка почало здаватися, що всіх влаштує нічия. Але інакше думали підопічні Чачича. На той момент Туреччина вперед ногами виносила чехів, тому потрібно було перемагати та виходити з першого місця. Так і сталося, Хорватія трохи додала, і свого домоглася: Після чергової обрізки іспанців хорвати розвернули свою контратаку. Калінич вирізав м'яч на Перішича, який спокійно переграв Де Хеа, пробивши у ближній кут. Таки чином, на свій рахунок до гольової передачі Іван записав і гол, ставши справжнім героєм матчу!.

Цікаво, що вже у доданий час Іспанія могла уникнути рандеву з італійцями. Втім, захисник "картатих" Врсалько вже на 4-й доданій своєю амбразурою заблокував гострий удар від Сільви, коли Субашич вже був не при справах. Як результат - 2:1, вольова перемога Хорватії, яка провела чудовий матч і ще раз довела, що являється сильною збірною, здатною конкурувати з чинними чемпіонами Європи!

Дострибалися. Світлина УЄФА

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Іспанія. "Червона Фурія" в поході за "треблом"

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Хорватія: Срна і партнери спробують запалити

Коментарі ()