Головне

Євро-2016. 3-й тур. Група D. Чехія - Туреччина 0:2. Чехи покидають турнір

21.06.2016 23:58 4261 0
Євро-2016. 3-й тур. Група D. Чехія - Туреччина 0:2. Чехи покидають турнір

Матч третього туру між збірними Чехії та Туреччини видавався дуже цікавим з турнірної точки зору. Адже перемога однієї з команд давала надію на потрапляння у наступний раунд, щоправда з 3 місця, але менше з тим. Нічия ж у цьому матчі означала виліт з турніру для обох збірних. Перед матчем чехи мали у своєму доробку одне очко, здобуте в героїчному матчі зі збірною Хорватії. Натомість збірна Туреччини програла обидва матчі, у сумі пропустивши 4 і не забивши нічого.

Варто відмітити, що напередодні гри через травму на довгий термін вибув лідер і капітан збірної Чехії Томаш Росіцьки. Особливо відчутною втрата Росіцьки проглядатиметься у другому таймі, коли складалося враження, що ніхто із підопічних Врби не наважувався приміряти на себе роль справжнього лідера.

Перший тайм розпочався досить-таки активно і без розвідки зі сторони обох команд. Проте швидкий м'яч вдалося забити саме підопічним Фатіха Теріма. 18-річний футбольний талант Емре Мор класно прорвався по флангу і викотив точно на Бурака Їлмаза. Досвідчений нападник холоднокровно розстріляв ворота Перта Чеха. Після забитого гола, турки дещо заспокоїлися, віддавши ініціативу супернику.

 Світлина взята з dailysabah.com

Найпомітнішим у складі збірної Чехії протягом першого тамйу був правий захисник команди Павел Кадержабек. Постійно підключаючись до атаки, він змарнував дві вбивчі нагоди відігратися. Забракло майстерності футболісту Гоффенхайма. Також час від часу намагались загострювати гру Ярослав Плашил і Боржек Дочкал, але сьогодні без помилок діяв голкіпер "яничар" - Волкан Бабаджан.

Другий тайм розпочався під диктовку футболістів збірної Чехії, допоки Павел Врба на 56-ій хвилині матчу не зняв опорного хава Павелку і випустив нападника Мілана Шкоду, давши зрозуміти всім, що йде у ва-банк. Проте це зіграло злий жарт з чехами. Вже на 65-ій хвилині матчу, Озан Туфан скористався метушнею у штрафному майданчику чехів і розстріляв ближню "дев'ятку" воріт Петра Чеха.

 Світлина взята з theguardian.com

Після другого забитого голу турки намагалися взяти м'яч під власний контроль, спокійно дограючи поєдинок. Спроби ж підопічних Врби відігратися не стали великою проблемою для збірної Туреччини. Наприкінці матчу давалася в знаки втома і відсутність лідера на полі, людини, яка могла б вирішити епізод, забити з нічого. Адже після врятованого матчу з Хорватією, уболівальники Чехії чекали куди більшого від власної збірної.

Таким чином, збірна Туреччини займає третю сходинку в групі D, і з трьома заліковими пунктами зберігає шанси на вихід до стадії плей-офф. А збірна Чехії покидає турнір, вцілому залишивши непогані враження по матчам зі збірними Іспанії та Хорватії.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Чехія: Останній шанс Чеха і Росицьки

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Туреччина: "Яничари" ідуть

Коментарі ()