Головне

На чемпіонаті Європи-2016 Харлан задовольнилася лише бронзою

20.06.2016 21:21 1448 0

На європейській першості з фехтування 2016 року шаблістка Ольга Харлан поповнила скарбничку збірної України бронзовою нагородою.

Лідер української збірної з фехтування на шаблях почала боротьбу за медалі у турі прямого вибування під першим номером у загальній класифікації.

В 1/16 фіналу Ольга з легкістю виграла у Теодори Коунтора з Греції з рахунком 15:4, опісля обіграла ще одну грекиню Вассілікі Вугіука - 15:13, інформує сайт Національної федерації фехтування України.

В 1/4 турнірній таблиці Ольга зустрілася з однією з фавориток змагань - полькою Александрою Соха. У напруженій боротьбі українці вдалося вирвати перемогу та вийти у півфінал чемпіонату Європи, завершивши поєдинок з рахунком 15:14.

За право боротися у фіналі найсильнішій українській шаблістці судилося фехтувати з росіянкою Софією Вєлікою. Спочатку Софія взяла ініціативу на себе та вирвалася вперед. Ользі не просто було наздогнати суперницю, але українці вдалося зрівняти рахунок 11:11.

Однак, цього було мало для перемоги. Лідер російської збірної зуміла повернути перевагу собі та завдала чотири удари проти двох ударів від Ольги - 13:15, і Харлан завоювала "бронзу" чемпіонату.

Українську збірну також представляли Аліна Комащук, Олена Вороніна й Олена Кравацька.

Комащук в 1/16 фіналу не впоралася з полькою Александрою Соха (4:15), а Кравацька на цьому ж етапі програла француженці Манон Брюне (12:15).

З цієї трійки найдалі зуміла пробитися Вороніна, яка спочатку обіграла іспанку Луцию Мартін-Португіз з мінімальним розривом - 15:14, а опісля поступилася угорці Норі Гарам - 15:13.

 
Коментарі ()