Головне

Євро-2016. 3-й тур. Група B. Словаччина - Англія. Нічия на користь збірної Вельсу

20.06.2016 23:51 6221 0
Євро-2016. 3-й тур. Група B. Словаччина - Англія. Нічия на користь збірної Вельсу

Становище у групі В перед третім туром цьогорічного розіграшу чемпіоната Європи з футболу було більш, ніж інтригуюче. Адже кожна з чотирьох команд мала можливість вийти у наступну стадію змагань. Збірній Англії перемога у цьому матчі гарантувала б перше місце, а збірній Словаччині для виходу у наступний раунд вистачило б і нічиєї. Після вирваної у додатковий час перемоги над валійцями - збірна Англії підходила до сьогоднішнього поєдинку з певними змінами у стартовому складі. Адже непоганий вибір виконавців дозволяє Рою Ходжсону використовувати різні схеми і пробувати різних гравців на тих чи інших позиціях.

Підопічні Яна Козака вийшли на поле у тому ж складі, з яким була здобута звитяга над росіянами у минулому турі. Питання полягало тільки у тому, чи вистачить сил у гравців збірної Словаччини проти більш свіжішого основного складу "трьох левів".

 Світлина взята з bleacherreport.com

Перший тайм розпочався без розвідки. Англійці взяли м'яч під свій контроль, час від часу намагаючись атакувати через фланги. Гравці ж збірної Словаччини прогнозовано робили ставку на швидкий вихід від оборони в атаку після помилки чи обрізки підопічних Ходжсона. Каталізатором цих атак повинен був стати ніхто інший, як Марек Хамшик. Проте англійці надійно грали з півзахисником Наполі, не даючи йому багато простору.

Найпомітнішими у першій половині зустрічі були ліверпульське тріо: Клайн - Лаллана - Старрідж. Останній частенько йшов обігрувати один в один, а двоє інших створили парочку непоганих моментів, коли Клайн, пройшовши по флангу, викочував під удар Лаллані. Весь перший тайм пройшов під диктовку англійців, хоча, слід зазначити, що без особливого ризику діяла британська команда.

 Світлина взята з ibtimes.co.in

Другий тайм мало чим змінив картину матчу. На 60-ій хвилині Рой Ходжсон замінив зовсім непомітного Джека Вілшера, випустивши капітана Руні. Гравець МЮ дещо освіжив гру, але залізобетонний захист словаків на чолі з Мартіном Шкртелом був непохитним.  Після цього вийшли на поле Аллі та Кейн, але це скоріше заміни по позиції, а не гра у ва-банк. Словаки вже відверто грали на утримання рахунку, про що красномовно свідчать заміни футболістів атакувального плану на захисників від Яна Козака.

Отож, нічия в даному матчі зіграла на руку ще одній британській збірній - Вельсу. Розгромивши збірну Росії у паралельному матчі - підопічні Колмена з шістьма заліковими пунктами зайняли перше місце у групі, слідом за ними розташувалися географічні сусіди - англійці з п'ятьма пунктами. Збірна ж Словаччини задовільнилася третім місцем і 4 балами в доробку.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Словаччина: Новачки чемпіонатів Європи

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Англія: Чи виправдають леви сподівання цього разу?

Коментарі ()