Головне

Євро-2016. Символічна збірна 2-го туру

20.06.2016 10:05 1659 0
Євро-2016. Символічна збірна 2-го туру

На чемпіонаті Європи з футболу зіграно матчі другого ігрового кола, то ж саме час підбивати підсумки діяльності футболістів на благо своїх країн. Чемпіон не проходить повз тему кращих виконавців другого туру – тих, хто робить футбольне життя яскравішим.

Другий тур змагань між кращими командами континенту пройшов за куди більш вираженого диктату атакуючого футболу. То ж не дивно, що цього разу в нашому імпровізованому хіт-параді значно менше захисників, ніж минулого разу. (Варто враховувати схематичність нашого вибору, адже ми відбирали кращих із кращих, а не тих, хто буде грати пліч-о-пліч на полі в реальному житті.) Тактична побудова нашої віртуальної команди – 3-5-2. Будете незгодні з нашим вибором – пишіть свої поради в коментарях!

Роберт Альмер (32 роки, на чемпіонаті Європи грає за збірну Австрії, клуб – Аустрія)

Шість сейвів голкіпера віденського клубу врятували для його команди одне очко. Без Роберта "Дас тім" втрачає добру частину свого потенціалу. Оскільки після матчу з угорцями австрійці були деморалізовані та вбиті втратою можливості почати турнір із перемоги. Тепер співвітчизники гравця київського Динамо Александара Драговича можуть вийти в наступний раунд у разі перемоги над Ісландією.  

Джонні Еванс (28, Північна Ірландія, Вест Бромвіч)

В горезвісному для нас матчі екс-гравець Манчестер Юнайтед перекрив кисень Андрію Ярмоленку й устигав ледь не на кожному клапті поля, немов у його безпосередні обов’язки входила не тільки гра в обороні, а функції "універсального солдата". Зрештою, Еванс провів, можливо, кращий матч у своїй насиченій на події кар’єрі й може розповідати дітям про те, як кував славу своєї скромної, в футбольному сенсі, батьківщини…

Ґарет Маколі (36, Північна Ірландія, Вест Бромвіч)

А от хто точно зіграв матч усього життя, то це один з ветеранів турніру й ще один представник англійських "Дроздів". Маколі забив вирішальний м’яч за свою національну збірну й поєдинок проти України може записати собі лише в актив. Втім, справедливості заради треба сказати, що наша лінія атаки великих прикрощів захисту Північної Ірландії створити не змогла.

Аділь Рамі (30, Франція, Севілья)

…Ще на початок 90-ї хвилини матчу між Францією та Албанією в небі пахло сенсацією. Захисник володаря кубку Ліги Європи пішов уперед допомогти своїй команді в атаці й… став одним з героїв зустрічі! Врешті, з безлічі подач на ворота "Гірських орлів" вирішальною й єдино точною стала спроба Аділя – саме після його подачі нападник мадридського Атлетико Антуан Грізманн забив вирішальний м’яч у цій грі.      

Аділь Рамі

Деле Аллі (20, Англія, Тоттенхем)

Наймолодший "учасник" нашого хіт-параду має велике футбольне майбутнє. Вже зараз Деле називають одним із кращих молодих хавбеків Старого Світу, а найбільші оптимісти бачать у Аллі наступника Стівена Джеррарда та Френка Лемпарда (мовляв, "два в одному"). Деле має подякувати наставнику британської збірної Рою Ходжсону, який не побоявся оновити "Трьох левів" свіжою кров’ю.  

Марек Гамшик (28, Словаччина, Наполі)

На рахунку півзахисника збірної Словаччини розкішний гол та гольова передача в матчі з командою Росії. Якщо з Уельсом в Гамшика, як у лідера команди, виходило небагато, то в грі зі співвітчизниками Андрія Макаревича на полі був один король і бог – на ймення Марек. У свої неповні 29 років Гамшик лишається вірним улюбленому Наполі й вважається одним із кращих центральних хавбеків Європи.  

Владімір Вайсс (26, Словаччина, Аль-Гарафа)

Нечасто побачиш на чемпіонаті Європи великий успіх гравця, який представляє клуб катарської ліги, еге ж? Ще якихось п’ять-шість років тому Вайсс був одним з головних талантів у європейському футболі, проте не зміг розвинути свій талант до того рівня щоби підкорити нові вершини. Як і Гамшик, Вайсс записав на свій рахунок гол та гольову передачу, нагадавши про те, що в свій час він міг досягнути більшого.    

Дімітрі Пайє (29, Франція, Вест Хем)

Наразі саме Пайє заслуговує називатися кращим гравцем першості континенту серед безлічі претендентів на це статусне звання. У грі з Албанією Дімітрі знову виглядав немов новенька батарейка, яка не знає втоми й відмінно працює на результат. Енергія та впевненість Пайє у власних силах є чи не вирішальним фактором перемог "Галльських півнів" на чемпіонаті.  

Іван Ракитич (28, Хорватія, Барселона)

Видовищний виступ збірної Хорватії (в стартовому складі команди Анте Чачича грають два представники чемпіонату України – гравець київського Динамо Домаґой Віда та футболіст Шахтаря Даріо Срна) багато в чому є можливим через те, що середня лінія команди укомплектована зірками першої величини. Серед них – одноклубник Ліонеля Мессі, який став кращим гравцем матчу Хорватія-Чехія.  

Ромелу Лукаку (23, Бельгія, Евертон)

По закінченні матчу з Бельгією нападник клубу англійської Прем’єр-ліги заявив, що поразка від Італії змусила його партнерів розібратися в собі й провести загальнокомандні збори. Допомогло – в поєдинку з Ірландією на полі були зовсім інші "Червоні дияволи", а сам Ромелу записав на свій рахунок два голи. Лукаку – основний нападник Марка Вілмотса, й голи в його виконанні, вочевидь, ще будуть.

Ромелу Лукаку

Альваро Мората (23, Іспанія, Ювентус)

Де б не опинився екс-форвард мадридського Реала по завершенні чемпіонату континенту, клуб, який матиме змогу використовувати Альваро, від того факту буде щасливий. Нині Мората є одним з кращих "наконечників" Старого Світу, й два його голи в ворота команди Туреччини в останньому матчі збірної Іспанії – зайве й приємне шанувальникам нападника тому підтвердження.

Коментарі ()