Головне

Євро-2016. 3-й тур. Група A. Румунія - Албанія 0:1. Ангел і його команда їдуть додому

19.06.2016 23:57 5653 0
Євро-2016. 3-й тур. Група A. Румунія - Албанія 0:1. Ангел і його команда їдуть додому

Збірна Албанії створила сенсацію (можна назвати цю перемогу навіть так) на чемпіонаті Європи 2016 року у Франції. "Орли" зуміли у 3-му турі обіграти збірну Румунії завдяки голу нападника ліхтенштейнського клубу Вадуц Армандо Садіку. Ось так, забивши лише один гол, підопічні Джованні Де Б'язі можуть отримати перепустку в 1/8 фіналу турніру!

Румуни володіли ініціативою тільки у перші хвилин 15, після чого гра вирівнялася, і вже албанці переважали свого суперника. Зауважимо, що "жовті" за весь матч так і не створили жодного реального шансу на взяття воріт. Ті три удари у ствір воріт, які були, спокійно забрав або відбив Етріт Беріша. Лише в одному епізоді він нічого не зміг зробити, але на допомогу прийшла поперечина, яка і прийняла на себе удар Флоріна Андоне.

Радість албанців після голу. Світлина uefa.com

Водночас, Албанія, відсидівшись трохи в обороні, перейшла у наступ. І відразу створила 100-відсотку нагоду, проте Леньяні з кількох метрів не поцілив у ворота після прострілу з флангу. Зазначимо, що у даному моменті був оффсайд в Ерміра, тому гол не зарахували б. Згодом Мемушай перевірив Тетерушану. А апогеєм зустрічі став навіс Ледіана Мемушая на 43-й хвилині, який завершив ударом головою Садіку.

До речі, під час цієї передачі незрозуміло чому вийшов далеко з воріт воротар "жовтих". Було зрозуміло, що він не дістане цю подачу. Крім того, Влад Кірікеш провалився, втративши гравця, за якого відповідав.

"Онуки графа Дракули" зі стартовим свистком у другому таймі побігли вперед. Натомість отримали контратаку, яку міг вдало завершити Садіку, проте не прийняв м'яч. А через кілька хвилин Румунія втратила свого форварда. Деніс Алібек у боротьбі із суперником невдало впав на коліно, і гра для нього завершилася.

Травма Алібека. Світлина uefa.com

У завершальний відрізок матчу в Албанії було більше шансів забити другий гол, який би їм не завадив і збільшив шанси на вихід у плей-офф, ніж у Румунії відігратися. Суддя призначив два непоганих штрафних безпосередньо перед карним майданчиком "орлів", проте пробити вище стінки румунам не вдавалося. І на останніх хвилинах вони взагалі опустили руки, й Албанія провела цей час в атаці.

Збірна Албанії тепер пильно стежитиме за іншими групами та сподіватиметься, що потрапить до четвірки кращих команд серед третіх місць і продовжить виступи у Франції. А Ангел Йорденеску та його команда вже вилітають додому.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Румунія: Третє пришестя Ангела Йорденеску

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Албанія: Орли готові до бою

Коментарі ()