Головне

Євро-2016. 2-й тур. Група E. Португалія - Австрія 0:0. Проблеми продовжуються

18.06.2016 23:59 5132 0
Євро-2016. 2-й тур. Група E. Португалія - Австрія 0:0. Проблеми продовжуються

У Португалії та Австрії не могло бути ніяких проблем з мотивацією перед другим туром групового етапу чемпіонату Європи. Їх називали фаворитами квартету F, але почали турнір обидві команди неважливо. Португалія домоглася лише нічиєї у протистоянні з Ісландією, а Австрія не змогла набрати навіть очка за підсумками зустрічі з Угорщиною. Продовжилися проблеми "фаворитів" і звітній зустрічі між собою.

Матч був багатим на моменти, хоча перший відбувся лише на 13-й хвилині. Створили його фаворити цієї зустрічі португальці: Нані легко пройшов оборону суперника та завдав удару, заблокував його удар Прьодль. Відразу пішла атака другим темпом, але цього разу вже удар Вієйріньї парирував Альмер. Через хвилину голкіпер Австрії знову врятував свою команду після удару головою від Карвалью.

Світлина УЄФА

На 22-й хвилині свій момент не використав Роналду: класна комбінація португальців завершилася пасом Геррейро на Роналду, однак Кріштіану з вбивчої позиції пробив поруч зі стійкою. Не пройшло і 7 хвилин, як за Австрію після пострілу Куарежми втрутилася стійка! Відверто, Португалії не щастило. Щодо Австрії, то команда Коллера фактично весь час провела в обороні і у підсумку змогла уникнути голу у першому таймі.

Єдиний момент номінальні гості мали вже за хвилину до свитска на перерву. Лідер австрійців Алаба так закрутив зі стандарту, що влучив у свого ж партнера по команді. Ним став Гарнік, який і завадив м'ячу перетнули лінію воріт Патрісіу.

Перший момент у другом таймі у свій актив записали вже австрійці: Це Ільсанкер приклався з дальньої відстані, але Руй Патрісіу у стрибку парирував цей удар. Португалія відповіла на 55-й хвилині: тут дві нагоди змарнував Роналду - знову надійно захистистив свої ворота Альмер. Спочатку він парирував удар зірки Реала з лінії карного, а потім нівелював загрозу після удару Роналду головою.

Після цього Португалія взяла паузу, але австрійці цим не скористалися, адже грали дуже обережно. Втім, на вже за 10 хвилин привезли на свої ворота пенальті. Це був черговий шанс Роналду забити на 4-му поспіль чемпіонаті Європи, але і цього разу фарт від нього відвернувся. Знову за Австрію вструтилася стійка! За 5 хвилин до фінального свистка Роналду таки закотив м'яч у ворота, але зробив це з офсайду. Більше команди, на жаль, нічого не створили, зігравши у підсумку внічию.

Стійка двічі рятувала Австрію. Світлина УЄФА

Як результат, явний аутсайдер Угорщина захопила лідерство групи, інший претендент на "виліт" Ісландія з 2-ма балами на другій сходинці. А от явні фаворити після цього матчу принесли на свою голову ще більше проблем перед заключним третім туром.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Португалія: Не Роналду єдиним

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Австрія: Історичний шанс для Das Team

Коментарі ()