Головне

Євро-2016. 2-й тур. Група F. Ісландія - Угорщина 1:1. "Мадяри" виривають нічию. І потрапляють у плей-офф?

18.06.2016 21:24 4488 0
Євро-2016. 2-й тур. Група F. Ісландія - Угорщина 1:1. "Мадяри" виривають нічию. І потрапляють у плей-офф?

Якби, ще до початку розіграшу Євро-2016 хтось сказав, що матч між збірними Ісландії та Угорщини буде вирішальним за вихід в плей-офф для обох команд. То, мабуть, не повірив би ніхто, окрім хіба що найвідданіших вболівальників цих збірних. Адже даний матч напередодні чемпіонату Європи розглядався лише з точки зору битви двох аутсайдерів групи F. Проте все змінилося після першого туру, коли збірна Угорщини розібралися з Австрією, а ісландці сенсаційно звели матч внічию з грізною Португалією на чолі з Кріштіану Роналду.

Перший тайм розпочався досить-таки жваво. Як острів'яни, так і підопічні Берндта Шторка намагалися взяти гру під свій контроль. Найбільше старався лідер команди "могутніх мадяр" Балаш Джуджак. На правах капітана, він частенько брав на себе гру, декілька разів зміщаючись в центр намагався створити загрозу біля воріт Халльдоурссона. Також варто відзначити ще одного гравця "чарівників" - Ласло Кляйнхайслера. 22-річний півзахисник німецького Вердера не цурався виважених дій на футбольному полі.

 Світлина взята з newstalk.com

Гравці збірної Ісландії впродовж всього першого тайму демонстрували хорошу командну гру. Тож не дивно, що два найнебезпечніших момента створили саме острів'яни. Спочатку Бьодварссон пробив головю над поперечкою, а потім Гудмудссон не зміг фактично сам на сам переграти 40-річного голкіпера угорців Габора Кірая. Та вже на 39-ій хвилині першого тайму арбітр призначив пенальті за порушення правил того-таки Кірая. Гільфі Сігурдссон майстерно поклав м'яч у лівий від себе нижній кут воріт - 1:0.

Другий тайм активніше розпочали підопічні Берндта Шторка. Постійно тиснули на ворота ісландців "могутні мадяри", проте не вистачало гострих дій в завершальній фазі атаки. Давалась в знаки втома лідерів - Джуджака і Кляйнхайслера. Здавалося, що матч так і закінчиться перемогою збірної Ісландії з мінімальним рахунком, відтак на 88-ій хвилині матчу після прострілу Бьоде - захисник "наших хлопців" Севарссон зрізав м'яч у власні ворота.

 Світлина взята з tsn.ca

І це ще не все! Вражаючий момент мали ісландці наприкінці матчу. Арбітр Карасьов призначив небезпечний штрафний прямісінько з лінії штрафної. Але майстер штрафних ударів Гільфі Сігурдссон цього разу пробив невдало.

Таким чином, після 2 туру Євро-2016 в групі F збірна Угорщини з 4 заліковими пунктами фактично гарантувала собі місце в плей-офф. От тільки з якого місця - розсудить останній матч з Португалією. А збірна Ісландії з двома нічиїми продовжує писати власну історію виступів на євроарені, і також веде боротьбу за вихід в наступний раунд. Незалежно від результату матчу Португалія - Австрія, інтрига зберігатиметься до останньої секунди заключного матчу третього туру групи F.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Угорщина: Чи стануть нинішні "мадяри" "могутніми"?

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Ісландія: "Наші хлопці" їдуть до Франції

Коментарі ()