Головне

Фоменко: Впевнений, що завтра хлопці віддадуть усі сили заради перемоги

15.06.2016 20:00 2055 0

У матчі проти збірної Північної Ірландії команда України повинна створити і реалізувати більше моментів, ніж у зустрічі 1-го туру з німцями.

Про це заявив головний тренер нашої збірної Михайло Фоменко, який дав передматчеву прес-конференцію напередодні зустрічі другого туру у групі С на Євро-2016 із командою Північної Ірландії.

"Головне завдання, яке стоїть перед нашою командою – відновитися в плані психології і емоції. Із функціональним станом гравців ніяких проблем у збірній немає. У матчі з Північною Ірландії треба створити більше моментів, ніж ми створили і реалізували їх у грі з Німеччиною", – розпочав спілкування із пресою наставник "синьо-жовтих".

Коуча української команди запитали, яке у нього залишилося враження від виступу молодого і талановитого Олександра Зінченка у грі із німецькою збірною.

Фоменко підкреслив, що Зінченко не випадав з гри, але він і не змінив її в кращий бік.

Світлина ФФУ

"У нього ще недостатньо, напевно, досвіду або ж справа в тому, що він був травмований і тривалий час відновлювався. Тобто ми говоримо про відсутність ігрової практики", - сказав фахівець.

"Щоб реалізувати можливості, потрібно перш за все мати залізну психологію. Багатьом нашим хлопцям треба було в цій грі змусити відкрити у собі друге-третє дихання. Це не надприродні зусилля, це просто характер", – висловив свою думку Михайло Іванович.

У матчі зі збірною Польщі команда Північної Ірландії не мала жодної можливості для взяття воріт. Але, за словами Фоменка, справа не у відсутності майстерності у гравців, а в тому, що команда грає так, як їй дозволяє це робити суперник.

"Так само буде і завтра. Постараємося реалізувати свої можливості, а Північна Ірландія спробує нав’язати нам свої принципи побудови гри. Я впевнений, що завтра хлопці віддадуть усі сили заради перемоги", - заявив Фоменко.

Журналістів також цікавило питання готовності українських футболістів до протистояння із британцями, яке, зважаючи на поразки обох збірних у першому турі, стає питанням життя та смерті на цих змаганнях.

"Травм немає, а у сьогоднішньому тренуванні, думаю, хлопці не завдаватимуть один одному каліцтв. Завтра в цьому плані не буде проблем. Тренери, лікарі та масажисти зробили все можливе, щоб завтра футболісти були готові до гри на 100%", – заспокоїв Фоменко усіх небайдужих до долі синьо-жовтої команди.


"Для тренерського штабу це вперше – перебувати на такому великому футбольному форумі. Дякую Богу, що ми отримали таку можливість, і було б добре, щоб вона була не останньою", – підкреслив Фоменко, слова якого наводить прес-служба ФФУ.

Україна і Північна Ірландія зіграють 16 червня. Початок матчу о 19:00.

Як відомо, у першому турі збірна Північної Ірландії програла Польщі, а збірна України поступилася німцям.

Коментарі ()