Головне

Євро-2016. Символічна збірна 1-го туру

15.06.2016 11:49 9068 0
Євро-2016. Символічна збірна 1-го туру

На чемпіонаті Європи з футболу зіграно матчі першого ігрового кола, то ж саме час підбивати проміжні підсумки.

Чемпіон не проходить повз тему кращих виконавців першого туру - тих, хто робить футбольне життя яскравішим.

Зазвичай в усіляких імпровізованих хіт-парадах неважко "зустріти" велику кількість гравців, які за своїм амплуа є представниками лінії атаки. Проте з Євро-2016, принаймні поки що, історія зовсім інша.

Факт найнижчої, з 1980-го року, результативності на першості Старого Світу, вивів на перший план дії захисників. Причому беки не тільки відмінно виконували свою роботу, а й забивали м’ячі у ворота суперників!

(Варто враховувати схематичність нашого вибору, адже ми відбирали кращих із кращих, а не тих, хто буде грати пліч-о-пліч на полі у реальному житті.)

Тому дивуватися віртуальній тактичній побудові нашої команди не варто - це 5-4-1. Будете незгодні з нашим вибором - пишіть свої поради у коментарях!

Мануель Нойєр (30 років, на чемпіонаті Європи грає за збірну Німеччини, клуб - Баварія)

Немає сумніву, що якби у воротах збірної Німеччини не стояв цей хлопчина, "синьо-жовта" дружина могла розраховувати у першому турі значно на більші звитяги, ніж отримання схвальних відгуків про свою гру без результату на табло. Колишній голкіпер Шальке підтвердив, що є, можливо, найкращим голкіпером світу, а його фігура у "рамці" чинного чемпіона світу додає впевненості захисникам...

Шкодран Мустафі (24, Німеччина, Валенсія)

... Серед яких один з кращих матчів за "Бундестім" провів етнічний албанець. Його гол у ворота України став переможним для німців, при цьому Мустафі не забував і про виконання безпосередніх обов’язків, з якими справився на тверду "4"-ку. З урахуванням того, що першим кандидатом на "звання" партнера Боатенга є Матс Гуммельс, Шкодран матчем із нашою командою зробив собі дуже непогану "рекламу" й, можливо, зможе новоспеченого гравця Баварії зі складу витіснити.  

Фабіан Шер (24, Швейцарія, Гоффенгайм)

Щоб переграти непоступливу збірну Албанії, команді Швейцарії стандартних дій гравців атаки не вистачило. Довелося вдаватися до прихованої зброї у вигляді активності біля воріт суперника захисників "Наті". Колишній партнер київського "динамівця" Александара Драговича по Базелю Фабіан Шер, на відміну від гравця чемпіона України, провів дуже якісний матч і довів, що є одним з найбільш перспективних центрбеків Європи.

Шер (номер 22) приймає привітання. Світлина ap, AF FP

Джером Боатенг (27, Німеччина, Баварія)

Якби не цей всюдисущий потужний гравець, на нашому рахунку мало б бути щонайменше два забиті м’ячі. Джером опинявся у потрібний час у потрібному місці тоді, коли Нойєр вже був безсилий. Посеред клубного сезону Боатенг пропустив багато матчів через травми, проте до чемпіонату Європи підійшов у хороших кондиціях, та ще й таким гравцем, який, на відміну від партнерів, добре відпочив. Не дивуйтеся, якщо саме він врешті стане найкращим беком турніру.

Леонардо Бонуччі (29, Італія, Ювентус)

Італійський футбол і відмінний захист - поняття, які поєднані так само сильно, як немовля та його мама. Повільно, але стрімко й упевнено Бонуччі став лідером оборони незмінного чемпіона Італії останніх років, і там само безальтернативно "цементує" захист "Скуадри Адзурри" разом із партнерами по "Старій синьйорі". Розкішна передача Леонардо на Джаккеріні у матчі з Бельгією стала гідним доповненням до надійної гри виконавця у матчі, який став центральним у першому турі на Євро.

Через секунду відзначився Піке. Світлина AP

Жерар Піке (29, Іспанія, Барселона)

Гол захисника Барселони у ворота Чехії важко переоцінити. Протягом 87-ми хвилин чемпіон Європи 2012-го року бився об стіну співвітчизників Вацлава Гавела, проте лише одного удару бека "блаугранас" вистачило для того, щоб врешті опір суперника зламати. Відомо, що ще Хосеп Гвардіола, будучи наставником каталонського клубу, часто по ходу матчу переводив Піке у центр нападу. Перевірено часом - спрацьовує.

Лука Модрич (30, Хорватія, Реал)

Збірну Хорватії небезпідставно вважають чи не головним "тіньовим" фаворитом чемпіонату. У першому матчі "картаті", як і більшість топ-команд першості, скоріше "розкачувалися", а кілька позиційних помилок у захисті власних воріт могли коштувати цій команді не тільки перемоги, а й нічиєї. Допоміг півзахисник мадридського Реалу. Еа відміну від партнерів по команді, Лука показав сильний футбол вже у прем’єрній грі своєї збірної ьа забив один з найкращих м’ячів ігрового кола.

Дешам дякує Пайє. Світлина AP

Дімітрі Пайє (29, Франція, Вест Хем)

Хавбек Вест Хема не тільки врятував від нищівної критики свого наставника Дідьє Дешама, а й довів, що нині є одним з ключових виконавців для збірної Франції. Поряд з такими гравцями, як Антоні Марсіяль, Кінґслі Коман та Антуан Грізманн, Пайє є фігурою "розкрученою" у куди меншій мірі, проте завдяки величезній жазі до перемоги та високій індивідуальній майстерності поки Дмитро на французький лад конкуренцію у перших двох виграє. Його м’яч - чи не найкращий гол першого туру змагань.  

Емануеле Джаккеріні (31, Італія, Болонья)

Довіра Антоніо Конте гравцю Болоньї викликала подив щонайменше у тих любителів футболу, які не знають реального стану справ у таборі чемпіона світу 2006-го року. Нинішня Італія складається з виконавців, переконливу більшість з яких назвати зірками світового футболу язик не повертається. До таких відноситься й Джаккеріні - міцний, за мірками європейського футболу, виконавець рівня трохи вище середнього. От із такими хлопцями Конте і здолав більш ніж відому, за іменами, команду Бельгії.

Через кілька секунд Бейл заб'є Словаччині. Світлина REUTERS

Ґарет Бейл (26, Вельс, Реал)

Сьогодні збірна Вельсу - це Бейл, Бейл і... ще раз Бейл. У випадку з цією командою слова "один у полі воїн" набувають класичного значення, адже якщо вінгера мадридського Реалу раптом на полі у складі "драконів" не буде, валлійці перетворюються у посередню європейську збірну, яка претендувати на перемоги може лише зрідка. От і у матчі зі Словаччиною Вельс за кількістю створених біля воріт суперника моментів "Репре" поступився, проте переміг завдяки високій виконавській майстерності Ґарета.      

Адам Салаї (28, Угорщина, Гоффенгайм)

Перша та єдина сенсація, яка сталася у першому турі, не рахуючи нічиєї агресора з Англією, - перемога Угорщини над Австрією. Салаї є одним з тих, хто доклав ногу до вікторії своєї команди як ключовий виконавець співвітчизників Ференца Пушкаша. Гол Адама став результатом командних зусиль, а не простої "стіночки" нападника з партнером. Салаї є одним з небагатьох гравців Угорщини, який представляє провідний клубний чемпіонат Старого Світу.

Коментарі ()