Головне

Євро-2016. 2-й тур. Група B. Росія - Словаччина 1:2. Як "російські орли" "колхозу" програли

15.06.2016 18:39 30399 0
Євро-2016. 2-й тур. Група B. Росія - Словаччина 1:2. Як "російські орли" "колхозу" програли

Збірні Росії та Словаччини неодноразово зустрічалися один з одним і, що характерно, в тих поєдинках, яких було вже сім, жодна з команд не забивала більше гола за матч. Боротьба дійсно виходила наполегливою, і частіше за все ті зустрічі закінчувалися аж ніяк не мирними нічиїми. У матчі чемпіонату Європи-2016 ця традиція перервалася. Словаки забили більше 1-го гола та змогли таким чином здобути свою першу звитягу на турнірі.

Але давайте спочатку повернемося у 2011-й рік, коли Росія у відборі на Євро-2012 мінімально обіграла Словаччину. Тоді півзахисник росіян Роман Широков після матчу заявив наступне: Ви думали, ми сюди прїхали (в Жиліну, прим.ред) - і цей "колхоз" не обіграємо? Тоді у інтерв'ю Роман розкидувався образливими фразами у бік словацької збірної, називаючи її слабкою європейською командою, яка не здатна показувати футбол високого рівня. Згадали? Ну тепер перейдемо безпосередньо до самогу матчу.

Початок був впертим. Світлина УЄФА

Щодо самого матчу, то стартовий відрізок гри пройшов без переваги якоїсь збірної. Обидві команди прощупували слабкі місця в оборонних порядках суперника, не поспішаючи розкривати всі свої козирі. На 10-й хвилині перший удар у напрямку воріт завдав лідер словацької збірної Марек Гамшик, однак вийшов він занадто неточним. Росіяни вже через дев'ять хвилин відповіили неточним пострілом від Смолова. А за хвидину до того акцентованого удару головою після скидки партнера не зміг завдати Дзюба - Козачик без проблем загрозу нівелював.

Здавалося, що команда Слуцького почала знаходити свою гру, однак на 32-й хвилині росіяни провалилася в обороні і пропустили гол: Гамшик виконав класну дігональ на край карного точно в ноги Вайссу, той одним замахом прибрав двох захисників і спокійно пробив Акінфєєва.  Після голу росіяни відчайдушно побігли відігруватися, але через поспіх нічого путнього біля воріт Козачика створити не змогли.

Словаки грамотно оборонялися, а на 45-й хвилині використали свій шанс вже після стандарту. Після розіграшу кутового Гамшик накрутив опонента і завдав філігранного удару у верхній кут - м'яч вдарився об стійку і залетів в сітку воріт Акінфєєва. Ось так, фактично за 10 хвилин Гамшик записав у свій актив гольову передачу та забив гол, майстерність, що тут додати .На цьому перший тайм і завершився.

Леонід Слуцький в шоці. Світлина УЄФА

У другому таймі Слуцький зробив подвійну заміну, випустивши на поле замість Головіна та Нойштедтера Мамаєва та Глушакова відповідно. Ця заміна спрацювала, хоча не одразу. Росіяни почали впевненіше діяти у центрі поля та почали створювати більше гостроти попереду. Словаки у свою чергу ще на старті тайму повністю на обороні не зосередилися. На 55-й хвилині контрнаступ підопічних Козака завершився щільним ударом по воротах у виконанні Мака, але Акінфєєв перевів м'яч через поперечину.

Вже у середині тайму міг скоротити відставання Смолов, але його удар пішов у захисника. Словаки відповіли двома ударами від Гамшика, але цього разу на заваді стали російські захисники. Більше спалахів попереду Словаччина не створила, віддавши ініціативу підопічним Слуцького. Час поступово йшов, а Росія ніяк не могла реалізувати територіальну перевагу. Змогли вони це зробити тільки за 9-ть хвилин до фінального свистка: Шатов прямо в голову Глушакову виконав подачу з лівого краю карного, а той без проблем потужно переправив м'яч повз Козачика.

Після голу росіяни наче ожили, почати нарешті щось конструктивне створювати попереду, але не вистачило часу і сил. Словаки притиснулися до власних воріт задля збереження рахунку і свого домоглися. Були ще моменти у Дзюби та Глушакова, однак більше забити Росії не вдалося. Таким чином, після цієї поразки росіяни залишился з 1 балом в активі, чим значно погіршили собі шанси на вихід у плей-офф. Словаки набрали перші три очки, але на підопічних Козака чекає справжній іспит у матчі з Англією - головна боротьба у цій групі ще попереду.

Гамшик видав класний матч. Світлина УЄФА

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Словаччина: Новачки чемпіонатів Європи

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Росія: Ще одна спроба повторити успіх 2008-го року

Коментарі ()