Головне

Євро-2016. 1-й тур. Група D. Туреччина - Хорватія 0:1. "Картаті" стартували з перемоги

12.06.2016 18:27 5832 0
Євро-2016. 1-й тур. Група D. Туреччина - Хорватія 0:1. "Картаті" стартували з перемоги

Збірна Хорватії здобула перемогу в стартовій грі на Євро-2016. Команда Анте Чачича переграла свого суперника Туреччину. При цьому, уболівальники на переповненому Парк-де-Пренс побачили лише один забитий м'яч, хоча обидві збірні могли забивати набагато більше.

Цікаво, що двадцять років тому Хорватія вперше грала у фінальній частині чемпіонатів Європи в Англії. І тоді її суперником була саме збірна Туреччини, яка в тому матчі також програла з мінімальним рахунком. Таким чином, хорвати повторили своє історичне досягнення.

Від самого стартового свистка команди запропонували глядачам швидкий силовий футбол практично без центра поля. Важко було виділити когось із суперників, хоча, у Хорватії все ж була незначна перевага у володінні м'ячем. Однак, Туреччина це компенсувала тиском на суперника з боку уболівальників, яких на трибунах було значно більше.

Свіітлина УЄФА

При цьому, в атаці Хорватія виглядала впевненіше. Арда Туран в цьому матчі був не схожий сам на себе, а тому Туреччина попереду не могла знайти правильного завершення. А хорватська збірна в кінцівці першого тайму свій момент вирішила. Лука Модрич класно упіймав м'яч на ногу і ефектним ударом у дотик "поклав" його у кут воріт метрів з 20-ти.

На старті другого тайму Хорватія могла вирішувати долю матчу і робити це мав капітан Шахтаря Даріо Срна. Спочатку після його удару зі штрафного м'яч влучив у поперечку. А в другому епізоді Даріо міг забивати після невдалої гри воротаря, проте пробив з незручної ноги повз ворота.

Турки хотіли відігратися, і через це Хорватія постійно "провалювала" їх в обороні. Забивати також мали Перішич і Брозович, але після удару першого м'яч на себе прийняла поперечка, а в другому епізоді якимось дивом врятував воротар. У Івана ще й був вихід сам на сам, але і тут на висоті був голкіпер.

Світлна УЄФА

У команди Теріма в кінцівці був шанс зробити камбек, проте в останній момент в штрафному з близької відстані Балті не дав пробити Віда, який і виніс м'яч в поле. У підсумку, Хорватія за рахунок кращої гри в атаці переграла суперника і взяла важливі три очки.

В наступному турі "картаті" зіграють проти команди Чехії, а доля команди Фатіха Теріма вирішуватиметься у грі з діючим чемпіоном Європи - Іспанією.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Туреччина: "Яничари" ідуть

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Хорватія: Срна і партнери спробують запалити

Коментарі ()