Головне

У Києві пікетували посольство Франції через відмову у видачі віз

06.06.2016 22:41 538 0

Сайт "Європейська правда" та експерти, що опікуються питаннями безвізового режиму, пікетували посольство Франції з вимогою переглянути візову політику щодо уболівальників, які мають намір відвідати матчі Євро-2016.

Ця подія, в які взяли участь активісти, журналісти та декілька уболівальників, що мають проблему з отриманням віз, відбулася в понеділок, повідомляє кореспондент Європейської правди.

Організатори пікету закликали посольство Франції переглянути ставлення до українських візових заявників, адже зараз є проблема з видачею віз навіть тим українцям, доброчесність яких не викликає сумнівів.

Привертаючи увагу до проблеми, пікетники провели імпровізований футбольний матч, під час якого "французький суддя" вручив гравцям "червоні картки", видаливши їх з гри.

Cвітлина УНІАН

Активісти передали послу Франції Ізабель Дюмон звернення, в якому йдеться про можливі шляхи виходу з кризи

"Досвід Польщі як співгосподарки Євро-2012, а також господарки фіналу Ліги Європи-2015, свідчить:  є законна можливість швидкої видачі великої кількості шенгенських віз власникам квитків на матчі.

На наш погляд, посольство має вже у найближчі дві доби ухвалити політичне рішення та надати візи всім вболівальникам, які мають для цього підстави (тобто іменний квиток) та не перебувають у стоп-листі Шенгену.

Водночас потрібно надати можливість швидкої апеляції тим, хто отримав відмову раніше", - йдеться у зверненні.

До пікету, зокрема, долучилися представники Інституту євроатлантичної співпраці, ГО "Європа без бар'єрів", організації Центр UA, міжнародного фонду "Відродження" та інших.

Як відомо, тисячі українських фанатів футболу можуть не потрапити на Євро-2016 у зв'язку з відмовою у наданні віз.

Раніше у ФФУ застерегли українських фанатів від протиправних дій у Франції.

Коментарі ()