Головне

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Швеція: Останній турнір для Златана?

06.06.2016 23:34 1322 0
Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Швеція: Останній турнір для Златана?

Чемпіон продовжує знайомити своїх читачів з учасниками майбутнього чемпіонату Європи 2016 року з футболу, який відбудеться у Франції.

Цього разу мова піде про збірну Швеції, якій у групі E конкуренцію складуть збірні Італії, Бельгії та Ірландії.

Швеція: прізвиська та форма

Основне прізвисько збірної Швеції пов'язане з її національними кольорами - "синьо-жовті" (Blågult). Крім того, шведські уболівальники також використовують інше прізвисько для команди - "три корони" (Tre kronor).

Домашній комплект форми збірної Швеції виконаний в традиційному жовтому кольорі з класичним круглим коміром та горизонтальними смугами синього кольору. Що стосується гостьового комплекту, то він виконаний в синьо-білих тонах з сірими горизонтальними смугами.

 

Швеція: історія виступів на чемпіонатах Європи

Збірна Швеції - єдина команда, яка програла у фіналі домашнього Чемпіонату світу в 1958 році. А на ЧС-1994 "синьо-жовтим" вдалося взяти "бронзові" нагороди, перегравши у грі за третє місце команду Болгарії - 4:0.

Що стосується чемпіонатів Європи, то на домашній першості в 1992-м році їм вдалося дійти до півфіналу, де команда програла збірній Німеччини - 2:3.
Варто відзначити, що "тре крунур" регулярно виступають на останніх чотирьох континентальних першостях. На Євро-2012 команда грала в одній групі з Україною, але так само як і наша команда не змогла пробитися в пле-офф.

Швеція: кваліфікація на Євро-2016

Швеція відбір на Євро-2016 завершила на третій сходинці групи G, пропустивши вперед Австрію та Росію. Шведи виграли п'ять поєдинків, двічі зіграли внічию, а також програли в двох зустрічах росіянам - 0:1 і австрійцям - 1:4.

Всього "синьо-жовті" набрали 18 очок, і до Франції їм довелося пробиватися через плей-офф, де на Швецію чекав принциповий суперник - збірна Данії. В домашньому поєдинку шведи виграли у суперника 2:1, а поєдинок на виїзді завершили нічиєю 2:2, виборовши право зіграти на ЧЄ-2016.

Швеція: тренер

Збірну Швеції з 2009-го року очолює 58-річний місцевий фахівець Ерік Хамрен. До приходу на тренерський місток національної команди він встиг попрацювати з такими відомими клубами, як АІК, Ергрюте, Ольборг і Русенборг.

Якщо говорити про його досягнення, то Хамрен зі своїми клубами тричі вигравав Кубок Швеції, два рази перемагав у Кубку Інтертото, а також ставав чемпіоном Данії та Норвегії.

Додамо, що разом зі збірною в 2013-му році йому вдалося виграти міжнародний турнрір Кубок Короля Таїланду.

Ерік Хамрен. Світлина REUTERS

Швеція: голкіпери

Основний воротар збірної Швеції - 34-річний гравець турецького Касимпаша Андреас Ісакссон. Замінити його в воротах можуть 24-річний Патрік Карлгрен з АІКа, а також 26-річний Робин Ольсен, який захищає кольори Копенгагена.

Швеція: захисники

Начастіше на флангах в обороні тренерський штаб збірної Швеції використовує 28-річного Мартіна Ольсона із Норвіча і 29-річного Мікаеля Лустіга, який захищає кольори шотландського Селтіка.

Якщо говорити про центр оборони, то тут Хамрен віддає перевагу представнику російського Краснодару Андреасу Гранквісту (31 рік) та 27-річному Еріку Юханссону з Копенгагена.

Швеція: півзахисники

У півзахисті ставка робиться на 33-річного Кіма Чельстрама (Грассхопер), який є одним із ключових гравців цієї ланки.

У будь-який момент замінити ветерана, або зіграти з ним в парі можуть як 23-річний півзахисник Мальме Оскар Левіцкі, так і більш досвідчені Альбін Екдаль з Гамбурга (26 років) та Понтус Вернблум (29 років, російський ЦСКА).

На лівому фланзі грає 24-річний Еміль Форсберг з австрійського Ред Булла. На правому основним був Себастьян Ларссон із Сандерленда, проте через травму він не допоможе команді. Тому на цю позицію може вийти 27-річний Джиммі Дурмаз із Олімпіакоса, або ж Еркан Зенгін із Трабзонспора (30 років).

Златан Ібрагімович. Світлина REUTERS

Швеція: нападники

На атаку збірної Швеції працюють 29-річний Маркус Берг із Панатінаїкоса, а також головна зірка, надія та ударна сила команди - легендарний 34-річний Златан Ібрагімович.

"Ібра" в минулому сезоні виступав у складі ПСЖ, а в наступному, швидше за все, буде грати за Манчестер Юнайтед. Швидше за все, Євро-2016 стане останнім великим турніром для Златана в футболці збірної Швеції.

Швеція: букмекери

Букмекери слабо вірять в те, що збірна Швеції може виграти турнрін. Ставки на такий результат приймаються з коефіцієнтом 101.00.

Також не дуже аналітики вірять у те, що Швеція може вийти до плей-офф (коефіцієнт 1.67), або виграти свою групу (коефіцієнт 6.50), де фаворитами вважаються бельгійці та італійці.

Чемпіон згоден з прогнозами букмекерів. Швеція - міцна команда, але стрибнути вище голови в такій групі їй навряд чи вдасться.

Знайомтесь, Ірландія: "Зелена армія" їде знімати прокляття групових етапів

Знайомтесь, Бельгія: Без Компані, але з Азаром

Знайомтесь, Італія: Ще одна спроба на титул

Коментарі ()