Головне

Українські тхеквондисти везуть вагомий медальний доробок з ЧЄ-2016

20.04.2016 15:50 533 0

У Салоніках (Греція) завершився 31-й європейський чемпіонат з тхеквондо ITF серед дорослих.

Національна збірна України повертається додому з 17-ма нагородами, інформує сайт Спортивного комітету України.

У розділі "туль" чемпіоном континенту став Микола Яковенко (2 дан). У двобоях-спарингах наші представники тричі піднімалися на першу сходинку: Іван Волошин - у 50 кг, Денис Гречішніков - у 64 кг, Баграт Адамія - понад 85 кг.

Індивідуальне срібло на турнірі вибороли Максим Дерябін, у розділі "туль" серед чоловіків 1-го дана, та Вікторія Гудзенко у спарингу у вазі понад 75 кг.

Віце-чемпіонами Старого Світу у команді двічі ставали наші чоловіки й одного разу жінки. Чоловіча команда України відзначилася у розділах "туль" і "спаринг". А ось жіноча команда - у "самозахисті".

Найбільше у доробку бронзових відзнак - вісім. Двічі бронзовими призерами ЧЄ-2016 стали Марія Дубовік та Андрій Клименко. Ще одним бронзовим призером Європи став Владислав Шульга, у розділі "спаринг" до 85 кг.

Тричі наші представники були третіми завдяки колективним зусиллям. Жіноча команда увійшла до чільної трійки у розділах "туль" і "спецтехніка", а чоловіча - у самозахисті.

Підсумкове загальнокомандне місце України – друге.

Разом з дорослою першістю проходив юніорський чемпіонат, де молоді тхеквондисти України також посіли другу загальнокомандну позицію. На їхньому рахунку 43 медалі: 9 золотих, 15 срібних, 19 бронзових.

Коментарі ()