Головне

Росія не бачить криміналу у вживанні допінгу її спортсменами

08.04.2016 17:47 277 0

Генеральна прокуратура Росії вирішила не проводити розслідування за результатами звіту Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) про вживання допінгу російськими спортсменами

Про це заявив міністр спорту Росії Віталій Мутко.

"Генпрокуратура уважно розглянула доповідь і не знайшла там жодного юридично підкріпленого факту для відкриття будь-якої справи", - каже Мутко, слова якого наводить Спортфакт.

Нагадаємо, у Женеві 9 листопада відбулася прес-конференція ВАДА, на якій незалежна комісія організації звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді-2016.

Крім того, у ВАДА вважають, що міністр спорту РФ Віталій Мутко був обізнаний про численні маніпуляціях з допінг-пробами, а системне застосування допінгу в країні покривала ФСБ.

Як відомо, раніше стало відомо, що комісія з етики Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) довічно дискваліфікувала колишнього главу Всеросійської федерації легкої атлетики Валєнтіна Балахнічева.

Раніше повідомлялося, що на вживанні мельдонію були викриті десятки російських спортсменів серед яких і тенісистка Марія Шарапова.

У свою чергу російські спортсмени вважають диверсією заборону мельдонія.

Коментарі ()