Головне

Російську збірну з плавання можуть відсторонити від участі в Олімпіаді за допінг

23.03.2016 13:51 610 0

Російські плавці кілька років поспіль систематично застосовували допінг.

Про це пише газета Times з посиланням на підсумки власного розслідування.

Так, видання згадує главу медичної комісії Всеросійської федерації легкої атлетики Сєргєя Португалова, який, імовірно, постачав забороненими препаратами російських легкоатлетів, а також був причетний до порушень і в плаванні.

Його ім'я також кілька місяців тому було названо в доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про систематичне застосування допінгу росіянами.

За інформацією газети, лікар вперше запропонував "допомагати" російському плаванню в 2009 році.

З того часу за допінг були дискваліфіковані 23 спортсмена, в той час як загальне число дискваліфікованих у водних видах спорту перевищило 40 осіб за останні 10 років, пише politeka.net.

"Заклики усунути російських плавців від участі в Олімпійських іграх посиляться після того, як за підсумками нашого розслідування з'ясувалося, що Португалов - лікар, якому WADA рекомендувала винести довічну дискваліфікацію за його ключову роль в російському допінговому скандаі - активно заохочував систематичний допінг в національній команді з плавання", - зазначає Times.

Нагадаємо, наразі в застосуванні мельдонія викриті 10 росіян: біатлоніст Едуард Латипов, велогонщик Едуард Ворганов, фігуристка Катерина Боброва, тенісистка Марія Шарапова, ковзаняр Павєл Куліжніковшорт-трекіст Сємьон Єлістратов і Єкатєріна Константіноваволейболіст Алєксандр Маркін, а також регбісти Альона і Алєксєй Міхальцови.

Також стало відомо, що російська плавчиха Юлія Єфімова здала позитивний допінг-тест на мілдронат.

Торік Міжнародна асоціація федерацій легкої атлетики тимчасово відсторонила російську збірну з легкої атлетики від участі в усіх змаганнях під своєю егідою та Олімпійських іграх 2016 року, що пройдуть у Бразилії.

Коментарі ()