Головне

Путін підтримав російських спортсменів, які вживають допінг

16.03.2016 16:01 989 0

Президент РФ Володимир Путін в середу на нараді з членами уряду торкнувся спортивної теми, заявивши, що результати російських спортсменів не можуть бути поставлені під сумнів жодними скандалами.

За словами Путіна, більшість з них ведуть себе гідно і допінг не приймають.

"Ми по праву пишаємося досягненнями наших спортсменів, і їх результати не можуть бути поставлені під сумнів жодними скандалами. Це абсолютно очевидна річ, тим більше що переважна більшість наших атлетів поводяться гідно і ні до яких заборонених препаратів відношення не мають", - цитує главу держави" Интерфакс.

У той же час президент РФ велів не політизувати допінговий скандал, не шукати теорії змови, а вчасно реагувати на рекомендації Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) і активніше з ним співпрацювати.

"Потрібно активніше розвивати партнерську взаємодію з міжнародними організаціями, які працюють в цій сфері, перш за все зі Всесвітнім антидопінговим агентством і Міжнародним олімпійським комітетом, як і раніше, виконуючи всі офіційні рішення і рекомендації цих авторитетних міжнародних організацій", - наводить слова Путіна ТАСС.

У свою чергу, деякі російські спортсмени вважають диверсією внесення мельдонія (мілдроната) в список заборонених речовин Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) в олімпійський рік.

Нагадаємо, наразі в застосуванні мельдонія викриті 10 росіян: біатлоніст Едуард Латипов, велогонщик Едуард Ворганов, фігуристка Катерина Боброва, тенісистка Марія Шарапова, ковзаняр Павєл Куліжніковшорт-трекіст Сємьон Єлістратов і Єкатєріна Константіноваволейболіст Алєксандр Маркін, а також регбісти Альона і Алєксєй Міхальцови.

Коментарі ()