Головне

У ФЛСУ фотографії неспортивної траси на чемпіонаті України назвали провокацією

16.03.2016 12:44 681 0

Гірськолижна траса на ГЛСК Красія – єдина в Україні, яка має сертифікацію міжнародної лижної федерації FIS для проведення національних змагань, а люди, які опублікували фотографії не спортивної траси, а верхніх схилів центру Красія -  вчинили грубу інформаційну провокацію проти Федерації лижного спорту України.

Про це йдеться у документі, який Чемпіон отримав від Федерації лижного спорту України.

Віце-президент ФЛСУ Володимир Малежик прокоментував інформацію про складні умови на чемпіонаті України, який пройшов на Закарпатті.

Раніше повідомлялося, що чемпіонат України з гірськолижного спорту на Закарпатті пройшов майже без снігу.

"Чемпіонат України з гірськолижного спорту було заплановано на ГЛСК Красія з 6 по 9 березня 2016 року відповідно до Єдиного календарного плануфізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2016 рік.

Гірськолижна траса на ГЛСК "Красія" – єдина в Україні, яка має сертифікацію Міжнародної лижної федерації FIS для проведення національних змагань.

Чемпіонат відбувся згідно з регламентом Міжнародної лижної федерації FIS за особистої присутності технічного делегата FIS Казіміра Каженевскі. Технічний делегат Міжнародної федерації лижного спорту надав висновок про придатність траси для проведення змагань та затвердив їх результати.

Необхідно наголосити, що гірськолижний схил СК Красія на момент проведення змагань складався із двох зон. Верхня частина схилу, яка фігурує на провокаційних фотографіях, виконувала функцію підходу спортсменів до основної спортивної траси.

Дійсно, саме ця верхня частина схилу не була повністю засніжена та мала підтанення через несприятливі погодні умови.

В той же час завдяки зусиллям персоналу спорткомплексу було збережено сніговий покрив на нижній частині схилу де було сформовано спортивну трасу довжиною 400 м у відповідності з вимогами FIS.

Це дозволило забезпечити проведення змагань чемпіонату України серед юніорів та юнаків на трасі з 30 воріт слалому з жорсткою поверхнею згідно з доступними технічними параметрами та збереженням спортивного принципу. Так, у змаганнях серед юнаків та дівчат взяло участь 140 спортсменів, всі з яких стартували вмаксимально однакових умовах.

Спортивна траса була закрита для сторонніх осіб. Безпосередньо на спортивній трасі медичною службою, теренами та представниками команд не було зафіксовано жодних випадків отримання травм офіційними учасниками змагань, чи пошкодження спортивного інвентарю. Організатори змагань не можуть нести відповідальність за пошкодження інвентарю сторонніх та приватних осіб, які в ці дні перебували на схилі та не були учасниками змагань.

Результати змагань підтвердили збереження спортивного принципу навіть  у досить складних умовах. 

ФЛСУ щиро дякує всім тренерам, які доклали особистих зусиль до забезпечення проведення змагань чемпіонату України серед юніорів та юнаків у таких вкрай складних погодних умовах.

Хочу наголосити, що люди які свідомо опублікували фотографії не спортивної траси, а верхніх схилів центру Красія – вчинили грубу інформаційну провокацію проти Федерації з лижного спорту, спортсменів та тренерів, всього лижного спорту в країні", - йдеться у документі.

Коментарі ()