Головне

Чеське футбольне видання записало Крим в Росію

09.02.2016 13:03 490 0

Ще одне європейське видання потрапило у скандал з визнанням Криму російським. У Чехії видали "Футбольний атлас світу" від видавництва Ottovo. На ньому анексований Крим позначений як російська територія. Упорядником атласу був Іван Трухлік. Чоловік розповів, що верстав атлас два роки, отже під час початку роботи Крим ще був у складі України.

Чоловік розмістив на сторінках книги інформацію про всі країни, які мають членство у ФІФА. Усі 209 країн описані з урахуванням сучасних реалій, повідомляє Європейська правда. На форзаці книжки територія України позначена без Криму, у той час як світова спільнота не визнала анексії, повідомляє znaj.ua.

Така ситуація не дивна для Чехії, адже президент Мілош Земан висловлювався проти антиросійських санкцій та неодноразово виступав за їх відміну. Також президент поїхав в Москву на святкування 70-ої річниці перемоги у Великій Вітчизняній війни у той час, як більшість світових лідерів відмовились.

Нагадаємо, 18 листопада британське видавництво Oxford University Press випустило підручник, в якому Крим позначено частиною Росії. Ще раніше італійське аналітичне видання "Лімес" у своєму останньому номері визнало Крим російським, а французьке видавництво Larousse в економічному атласі припустилось аналогічної помилки. Тим часом Крим у польських підручниках позначений як "російська окупація".

Світлина - znaj.ua
Коментарі ()