Головне

AP: Путін може бути замішаний в корупційному скандалі в IAAF

14.01.2016 12:21 808 0

Президент Росії Володимир Путін міг впливати на приховування позитивних допінг-проб російських легкоатлетів, так як його пов'язувала дружба з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіном Діаком.

Про це повідомляє в четвер, 14 січня, AP, посилаючись на нову опубліковану частину доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA)

Агентство повідомляє, що юрист IAAF особисто передавав Діаку відомості про позитивні допінг-проби російських спортсменів.

Після того, як він передав відомості, то запитав, які той збирається прийняти дії.

Діак сказав юристу, що він перебуває у важкій ситуації, яку може вирішити лише Володимир Путін.

У доповіді сказано, що після цього ніхто з дев'яти російських атлетів не взяв участь у змаганнях, однак їхні справи не були розслідувані.

У доповіді WADA також йдеться, що в 2012 році в Москві пройшла зустріч з якимось консультантом з російського телебачення.

На ній був консультант IAAF Тато Массата Діака і Хабіба Кіссе.

На зустрічі обговорювалася проблема з ціною в шість мільйонів доларів на права для російського телебачення на трансляцію чемпіонату світу з легкої атлетики, пише tvrain.ru.

Вартість прав пізніше несподівано зросла до 25 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Ламін Діак був заарештований французькою поліцією за підозрою в корупції.

Раніше стало відомо, що комісія з етики Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) довічно дискваліфікувала колишнього главу Всеросійської федерації легкої атлетики Валєнтіна Балахнічева.

Також, WADA назвала російську легку атлетику "корумпованою системою".

Нагадаємо, російські легкоатлети відсторонені від усіх змагань IAAF.

Як повідомлялось, незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) 9 листопада опублікувала доповідь, в якій звинуватила Росію в грубих порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Раніше у WADA повідомили, що допінгами в Росії керував міністр спорту Віталій Мутко.

Коментарі ()