Головне

Фоменко розповів про підготовку команди до фінальної частини Євро-2016

14.01.2016 10:07 777 0
Фоменко розповів про підготовку команди до фінальної частини Євро-2016

Тренерський штаб національної збірної України з футболу вже майже сформований, за винятком одного прізвища.

Про це в інтерв'ю Футбол24 повідомив наставник збірної України з футболу Михайло Фоменко, який розповів про підготовку команди до фінальної частини Євро-2016.

"Стосовно тренерського штабу, то питання ще відкрите. Тренерський штаб сформований, за винятком одного прізвища. І все", - повідомив тренер.

"У березні у нас заплановано дві товариські гри. Це будуть ігри зі збірними Кіпру та Вельсу наприкінці березня. Також ми зверталися до Прем'єр-ліги, щоб почати підготовку вже з 19 травня. Підготовка розділена на два збори", - сказав він.

"Один збір, відновно-підготовчий, запланований у Туреччині. А другий збір, який уже буде безпосередньо перед початком фінальної частини чемпіонату Європи, планується провести десь ближче до Марселя, можливо, в Італії чи Швейцарії", - зазначив наставник.

За словами тренера, розглядалися й інші варіанти у різних регіонах Франції.

"Які можуть бути побажання? Щоб було де тренуватися, відновлюватися. Щоб були нормальні умови для навчально-тренувального процесу та відновного процесу. В цілому, це ж Європа, що тут можна бажати? Умови підходящі", - сказав Фоменко.

"Розглядалися й інші варіанти у різних регіонах Франції. Вибирали з доступних варіантів, адже багато команд відразу після виходу у фінальну частину вже зайняли левову частку місць для дислокації, у цьому вони мали перевагу. А ми грали ще й матчі плей-офф, тому вибирали з того, що залишалося", - пояснив фахівець.

Тренер збірної також прокоментував ситуацію навколо спаринг-партренів.

"Нам пропонували, з ким вести переговори. Але ми відносимося не до тих команд, які можуть вибирати, кого хочуть. Ми вибирали з тих команд, які були доступні. Були домовленості з ними", - сказав він.

"Вельс був обраний, зважаючи на схожість у стилі гри з командою Північної Ірландії, британський стиль. Кіпр? Тому що більше ніхто не хотів грати з нами. Таке враження, що наша команда нарозхват. Але як тільки буде сказано, що ми хочемо зіграти гру вдома...", - пояснив тренер збірної України.

Фоменко зауважив, що переговори щодо інших спарингів ще ведуться.

"Звісно, ведуться. Але нам поки ще конкретно нічого не повідомляли. Цим питанням займаються УФІ та менеджер збірної. Коли вони наберуть певну кількість команд, 2-4 команди, з них ми і будемо вибирати", - підкреслив Фоменко.

Нагадаємо, під час чемпіонату Європи з футболу, який пройде влітку цього року у Франції, збірна України базуватиметься в місті Екс-ан-Прованс (регіон Прованс - Альпи - Лазурний Берег), яке знаходиться на південному сході Франції в 30 кілометрах від Марселя.

Раніше президент ФФУ Андрій Павелко зазначав, що збірна України не матиме проблем у підготовці до Євро-2016.

Коментарі ()